Politi med kraftig opsang til bilister: I bringer andres liv i fare

112
Politiet er træt af bilister, der er lige lovlige smarte i deres kørsel. Foto: Shutterstock
Selvom det er fristende at spare lidt ekstra tid i morgentrafikken, opfordres bilister nu af Nordsjællands Politi til at undgå ulovlig manøvre.

Lige nu læser andre også

Vi har tidligere omtalt Nordsjællands Politis bøvl med bilister, der bruger bussluser og afsætningspladser til at komme foran trafikkøen. Det er en manøvre, som angiveligt bliver mere og mere populær. Dog ikke hos politiet. 

Manøvren er både til gene og fare for andre på vejene. Derfor gik politiet i sidste uge ud og fortalte, at det måtte man ikke. Noget tyder dog på, at ikke alle havde slået lyttelapperne ud. 

Det skriver Nordsjællands Politi på Facebook. 

"Vi er åbenbart nødt til at gentage os selv, for tilsyneladende er der nogen, der ikke forstod os første gang. I sidste uge forklarede vi, at det af flere grunde er uacceptabelt at benytte bussluser og afsætningspladser på motorvejen til at springe over i køen, fordi vi kunne konstatere, at det var en populær manøvre ved en bussluse i Lundtofte. Alligevel måtte vi allerede et par dage efter igen have bødeblokken frem ved selvsamme bussluse."

Tirsdag i denne uge var politiet så igen på plads for at tjekke om beskeden var sevet ind hos bilisterne. Resultatet blev nedslående, og det fik en repræsentant for politiet til tasterne. 

"På blot fem kvarter nåede 28 bilister i denne omgang at lægge vejen ulovligt forbi busslusen i håbet om at komme hurtigere frem. I stedet endte de med at blive forsinkede, for vi stod klar til at modtage dem med korslagte arme til en snak. Og sådan en snak med os kræver tid. Vi skal jo både tjekke kørekort, kalde op til vagtcentralen og have noteret sagen, så vi ved, hvor bøden på 2000 kroner og girokortet til Offerfonden på 500 kroner skal sendes hen. Derudover koster forseelsen også et klip i kørekortet, og det bør give jer en ide om, hvor uforsvarligt det faktisk er at snyde sig indenom på den måde," skriver de på Nordsjællands Politis Facebook-side. 

Kan gå rigtigt galt

Opslaget fortsætter. Ifølge politiet er der nemlig en grund til, at den "smarte" manøvre strider mod både lovens ord og dens ånd. 

"Bussluser og afsætningspladser er steder, hvor der færdes mange mennesker, særligt i myldretiden, og de gående skal ikke træde meget ved siden af, før de kommer galt af sted, hvis du samtidig ræser forbi i bil med høj fart. Ingen møder og aftaler er så vigtige, at de er tilskadekomne mennesker eller sågar menneskeliv værd. Og det er sådan, det kan ende, hvis du tager turen indenom."

De slutter svadaen af med et spørgsmål, som danskerne bør stille sig selv, inden de begiver sig ud i morgentrafikken efter at have sovet lige rigeligt længe. 

"Så er det, man må spørge sig selv, om man helst vil forklare chefen, at man kom 7 minutter for sent, fordi man kom til at trykke snooze, eller om man hellere vil forklare, at man kom 15 minutter for sent, fordi man lige skulle have en bøde og et klip i kørekortet."

Selvom denne opsang specifikt kommer fra Nordsjællands Politi, så gælder den samme færdselslov i hele landet. 
 

 

 

Anbefalet til dig