Politi, tre ambulancer og lægehelikopter rykker ud til "knivstik": 19-årig leger kispus med beredskabet

112
Beredskabet rykkede talstærkt ud. Foto: Politi.dk
En 19-årig mand havde fået lidt for meget at drikke, da han ville sikre sig, at han blev taget alvorligt af politiet.

Mest læste i dag

Sidst på natten lørdag modtog Midt- og Vestsjællands Politi et alarmopkald, hvor en anmelder oplyste at tre personer var stukket med kniv ved et diskotek på havnen i Køge. Flere politipatruljer, tre ambulancer, akutlægebilen og lægehelikopteren blev sendt til stedet. Politi og redning kunne dog ikke finde nogen tilskadekomne, og ingen af dørmændene på stedet havde kendskab til et knivstikkeri, hvorfor hele redningsberedskabet blev aflyst.

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i døgnrapporten. 

En patrulje traf anmelderen, en 19-årig mand fra Solrød Strand, foran beværtningen på havnen. Han fastholdt, at nogen af hans venner var blevet stukket med kniv. Politiet undersøgte hele området uden at finde hold i anmeldelsen, hvorfor der opstod en mistanke om, at der kunne være tale om falsk anmeldelse.

Var utryg og ville tages alvorligt

Efterforskningen viste, at den 19-årige havde ringet til politiets vagtcentral bare en time tidligere på aftenen. Betjenten på vagtcentralen, som havde talt med manden, havde skønnet ham påvirket af alkohol, da han var meget svær at forstå. Den 19-årige havde talt usammenhængende, og politiet havde på baggrund af hans henvendelse ikke fundet, at en patrulje skulle rykke ud, hvilket borgeren i røret ikke havde været tilfreds med.

Den 19-årige blev på den baggrund anholdt og sigtet for at indgive falsk anmeldelse, og derved at have forårsaget unødig udrykning fra redningsberedskabet. Han blev taget med til stationen, hvor han blev anbragt i detentionen til afrusning. Han blev senere på morgenen afhørt til sagen.

Baggrunden for den 19-åriges opringning til alarm 112 var, at han havde været i byen på havnen i Køge, hvor han havde været utryg efter en konflikt mellem ham og nogle andre unge mænd. Den 19-årige ville derfor ved anden henvendelse være sikker på, at politiet tog ham alvorligt.

Den 19-årige blev løsladt efter afhøringen, men han kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

 

Anbefalet til dig