Politiet advarer mod "gode" tilbud: Du risikerer selv at blive straffet

16/03/2020

Christian Granhøj Skouboe

112
Politiet advarer borgerne, så de ikke ender med at gøre sig skyldige i e-hæleri. Foto: Shutterstock
Selvom en stor del af Danmark er lukket ned, så fortsætter landets tyveknægte og internetsvindlere ufortrødent deres forretning.

Mest læste i dag

Syd- og Sønderjyllands Politi starter mandagen med at advare borgere i alle dele af landet. 

Danmark er så godt som lukket ned, mange arbejder hjemme og sundhedssystemet er presset. Alligevel er der dog nogen, der udnytter situationen. Siden coronavirussen for alvor fik tag i Danmark, har pressen skrevet om flere tilfælde af tyverier fra hospitaler og lignende steder. Tyvene har især været på udkig efter mundbind, håndsprit og andre remedier, der er nødvendige, hvis man skal opretholde beredskabet mod virussen. 

Nu oplever politiet ligeldes, at tyvene forsøger at komme af med deres illegale varer. 

Derfor advarer politiet på Twitter de danskere, som bliver tilbudt at købe masker, håndsprit eller andet. Og beskeden er meget klar: Sig nej tak. Selvom det kan være fristende at polstre sit eget medicinskab i disse tider, så kan tingene være stjålet fra sygehuse eller lægeklinikker i Danmark, og hvis det er tiflældet, så gør køberen sig - som bekendt - skyldig i hæleri. 

Husk disse råd

Derfor har politiet udgivet seks gode råd, som borgerne bør huske på, hvis de modtager et godt tilbud. 

Politiet anbefaler bl.a., at man altid bruger MobilePay, når man handler brugt. Dette efterlader et spor, så den, der modtager pengene, kan findes igen. Derudover anbefales man også altid at spørge efter en kvittering eller et garantibevis, så det kan sandsynliggøres, at sælgere er kommet lovligt til varerne. 

Du kan læse resten af Syd- og Sønderjyllands Politis gode råd på listen herunder: 

Disse gode råd bør danskerne skrive sig bag øret. Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi

 

 

Anbefalet til dig