Politiet advarer mod ny type telefonsvindel

Af: Helge Rahbek

|

15/10/2018

112
De seneste tre måneder har Syd- og Sønderjyllands fået flere anmeldelser af telefonsvindel, hvor bedrageren har talt udmærket dansk, og i to tilfælde har ofre mistet store pengebeløb. Derfor advarer politiet nu mod den nye type svindel.

Mest læste i dag

Mange er efterhånden blevet klar over, at de ikke skal falde for tricket, når engelsktalende, ofte med tyk indisk accent fortæller dem, at de kommer fra Microsoft/Windows/Google og lige skal have adgang til deres pc, fordi der er noget galt med den. Undertegnede kan i øvrigt informere om, at det som oftest hjælper at sige "If you keep scamming people, you will end up as a stone in your next life." Det er dog tvivlsomt om truslen virker på den nyeste form for telefonsvindel, som er gået i omløb.

For desværre har også danske bedragere udviklet fupnumre, hvor de udgiver sig for at være nogle, som de ikke er.

Tro ikke at din bank/kommune/fagforening/retten ringer og vil have dine konto-oplysninger

De nye svindlere ringer op, og udgiver sig for at være fra for eksempel en fagforening, der gerne vil donere penge til vedkommende. Fra en kommune, der har opdaget, at de har fået for lidt i pension og vil indbetale pengene. Fra en bank, eller fra retten. 

De seneste tre måneder har Syd- og Sønderjyllands Politi fået en håndfuld af denne type anmeldelser, hvor bedrageren har talt udmærket dansk.

I et tilfælde blev offeret franarret 60.000 kr. – i et andet tilfælde over 50.000 kr.

Politiet opfordrer derfor til, at man aldrig – og vi gentager aldrig – skal give sine betalingskort-oplysninger, info om NemId eller bank-oplysninger videre til folk i telefonen. En myndighed vil aldrig nogensinde ringe og bede om den type informationer. Det vil banker og fagforeninger heller ikke.

Ofrene er ofte ældre mennesker. Så tal gerne med de ældre i din familie og omgangskreds om, at den slags bedragerier findes – og at de ikke skal lade sig lokke.

 

Anbefalet til dig