Politiet afhører tre mindreårige: Syrebomber sendte to børn på hospitalet

112
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Efterforskningen af sagen fortsætter.

Mest læste i dag

Politiet har identificeret samt afhørt tre mindreårige i forbindelse med fundet af syrebomber ved Rørkjær Skole Urban i Esbjerg.

Pressemeddelelsen, som Syd- og Sønderjyllands Politi har udsendt, informerer om, at de alle tre blev afhørt under tilstedeværelse af værger samt sociale myndigheder.

De skal nemlig forstå alvoren af deres handlinger, da bomberne sendte to børn på skadestuen med lettere syreskader, skriver B.T.

Personalet fandt tilsyneladende sprængte flasker ved skolen tirsdag formiddag og kontaktede straks politiet, som har arbejdet ved skolen siden da.

Efterfølgende blev Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste tilkald til stedet for at håndtere bomberne. Efter at være ankommet fandt man yderligere to bomber, der ikke var sprængte.

Pressemeddelelsen oplyser i samme ombæring - med afhøringerne af de tre mindreårige mistænkte - at deres indsats ved skolen er færdig samt at afspærringerne nu er fjernet.

"Politiet har en klar forventning om at have fundet det hele, ligesom Sydvestjysk Brandvæsen har vasket overflader for rester af de kemikalier, der var spredt," lyder det i pressemeddelelsen.

Politiet forlader dog ikke området helt. En mobil politistation kommer onsdag ud på skolen for at besvare både elever og borgeres spørgsmål.

Politiet tilføjer ydermere, at efterforskningen fortsætter.

Undervejs med undersøgelserne blev skolens udendørsarealer spærret af, og eleverne på Rørkjær Skole blev holdt inden for, indtil de havde fri. Alligevel blev to elever altså ramt af lettere syreskader og sendt på skadestuen. 

Tidligere forlød det, at der var blevet fundet i alt seks syrebomber på skolen.

Anbefalet til dig