Politiet anholder 46-årig: Mistænkt for at have spraymalet på 81 gravsten

24/07/2019

Christian Granhøj Skouboe

112
Den 46-årige har tidligere været sigtet for et lignende forhold. Foto: Politi.dk
Nordjyllands Politi skred onsdag til anholdelse af en 46-årig mand, som mistænkes for i weekenden at have begået groft hærværk ved at have spraymalet på 81 gravsten på Hadsund Kirkegård.

Mest læste i dag

Det bekræfter den ansvarlige efterforskningsleder, fg. vicepolitiinspektør Sune Myrup i en pressemeddelelse. 

Anholdelse skete på baggrund af en kort, men intens efterforskning, og den mistænkte mand blev anholdt på sin bopæl den 24. juli 2019 kl. 09.15.  

”Vi sigter ham for groft hærværk. Jeg er tilfreds med, at vi hurtigt har kunnet anholde en mistænkt i en sag, som vi ved har påvirket mange borgere i området omkring Hadsund,” siger Sune Myrup. 
 
Vicepolitiinspektøren oplyser, at der er tale om en mand bosat i lokalområdet, og det kan bekræftes, at manden også har været sigtet for et lignende forhold tilbage i 2016, hvor gravsten på Visborg Kirkegård også blev udsat for groft hærværk, idet cirka 100 gravsten dengang blev spraymalet.  
 
Det er dette forhold samt politiets efterforskning i denne sag, herunder adskillige afhøringer, der har medført, at der er grundlag for anholdelse og sigtelse af den 46-årige mistænkte mand.

Den anholdte 46-årige fremstilles i dag, 24. juli 2019 kl. 14.00, i grundlovsforhør ved Retten i Aalborg, og han er sigtet for at overtræde straffelovens § 291, stk. 2 vedrørende groft hærværk. Anklagemyndigheden begærer ikke lukkede døre ved grundlovsforhøret. 

Politiet har ingen yderligere informationer i sagen på nuværende tidspunkt.

Anbefalet til dig