Politiet gjorde uhyggelige fund hos 16-årig dansk dreng: Nu risikerer han 4 års fængsel

04/02/2023

Nicolai Busekist

112
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Da politiet aflagde en 16-årig dansk dreng et vist, gjorde de flere uhyggelige fund, hvorfor han nu risikerer 4 års fængsel eller mere.

Mest læste i dag

Sidste år var politiet på besøg hos en 16-årig dansk dreng, hvor de gjorde flere uhyggelige fund. Bl.a. blev der fundet camouflagetøj, en stor dolk og en ammunitionskasse, der indeholdt både naziflag, naziarmbånd og Adolf Hitlers bog 'Mein Kampf'.

De opsigtsvækkende ting er blevet beslaglagt, og ifølge Ritzau er den 16-årige dreng også tiltalt for at forsøge at hverve nye medlemmer til den nynazistiske organisation Feuerkrieg Division.

Anklagemyndigheden kræver, at de ting, der er blevet fundet hos den unge dreng, vil blive konfiskeret, såfremt han ender med at blive kendt skyldig i sagen, når den kommer for retten.

Foruden de førnævnte ting, er der også andre ting, som anklagemyndigheden ønsker konfiskeret. Det omfatter blandt andet reb, et kompas, et Feuerkrieg Divisionflag samt flere mobiltelefoner og computere.

Alle de opsigtsvækkende genstande blev fundet hos den 16-årige dreng i hans hjem på Vestsjælland.

Drengen er ifølge Ritzau blevet tiltalt for at forsøge at hverve nye medlemmer til Feuerkrieg Division, men også for at lade sig hverve selv.

Det er dog ikke alt, for anklagemyndigheden er nemlig af den opfattelse, at den unge dreng har haft en ledende rolle i den nynazistiske organisation, der har sit udspring i Estland.

Efter sigende har den 16-årige dreng også være med til at udarbejde en form for håndbog, der har til formål at beskrive den ekstremistiske gruppes formål.

Selvom det allerede her er opsigtsvækkende ting, drengen er blevet tiltalt for, er det dog ikke alt. Anklagemyndigheden mener nemlig også, at han har delt ekstremistisk materiale samt bombe- og våbenmanualer.

Politiet rykkede ud og anholdte drengen den 7. april sidste år, hvor han var 15 år gammel.

Siden da har han siddet varetægtsfængslet i surrogat. Det vil sige, at han ikke sidder i en celle i et fængsel eller et arresthus. I stedet er han placeret på en lukket institution for unge, hvilket skyldes hans unge alder.

Sagen mod den 16-årige dreng er blevet rejst som en nævningesag. Årsagen til, at man har valgt at gøre dette er, at det kan komme på tale, at han skal straffes med 4 års fængsel eller mere, skriver Ritzau.

Retssagen begynder ved Retten i Holbæk den 14. marts i år.