Politiet med helt nyt tiltag: Lær at tænke som en tyv

15/2/22 10:00

Sarah Steenfeldt

Foto: Rigspolitiet
Nu tilbydes borgerne i Sønderborg Kommune noget helt nyt.

Sønderborg Kommune, Bo trygt og Syd- og Sønderjyllands Politi inviterer nu borgerne til et digitalt borgermøde.

Her vil politiet komme med oplæg til borgerne om, hvordan de med få værktøjer kan forebygge indbrud i deres boliger og skabe øget tryghed i deres lokalområde ved at være aktive nabohjælpere.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

"Heldigvis er der historisk få indbrud i disse år. Så det er ganske trygt at bo i Sønderborg Kommune. Men ser vi på udviklingen i forhold til andre europæiske lande, kan vi stadig bringe tallet endnu længere ned," pointerer vicepolitiinspektør Chr. Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politi. 

"Det kan lade sig gøre, hvis vi hver især er bedre til at sikre boligerne mod ubudne gæster samt i fællesskab går sammen om at være aktive nabohjælpere. Det kræver ganske lidt af den enkelte, men har en stor effekt. Og ved at bruge den halve time på at deltage i det digitale borgermøde er vi allerede godt i gang," tilføjer han.

Håber på mange deltagere

Sønderborg Kommune håber, at mange borgere vil deltage i borgermødet og lade sig inspirere til at være aktive – og dermed være med til at fastholde den gunstige udvikling.


 "Rigtig mange borgere i kommunen bakker op om Nabohjælp. Det er vi rigtig glade for, da de frivillige er med til at gøre det endnu tryggere at bo i Sønderborg Kommune. Vi håber desuden, at mange vil investere en halv time i en travl hverdag for at deltage i borgermødet og få inspiration til, hvordan de kan være med til at forebygge indbrud," fremhæver vicekommunaldirektør Carsten V. Lund fra Sønderborg Kommune.

Kort om programmet:

  • Fakta om antallet af indbrud i Sønderborg Kommune
  • Sådan sikrer du din bolig
  • Nabohjælp – godt naboskab med fokus på at forebygge indbrud
  • Bestiller du det næste indbrud? Undgå at købe hælervarer og gør tyven arbejdsløs

Mødet kommer til at foregå via Youtube. Sønderborg Kommune og Syd- og Sønderjyllands Politi orienterer om link m.m. i god tid før mødet.
 
Det online borgermøde bliver gentaget torsdag den 3. marts klokken 19.30 – 19.55 med et identisk indhold.