Politiet med opfordring til forældre: Tjek jeres børns mobiltelefoner for dette

02/12/22 15:32

Nicolai Busekist

Foto: Rigspolitiet
Politiet har udsendt en opfordring til forældre om at tjekke deres børns mobiltelefoner, da en ulovlig video kan være blevet delt.

Torsdag aften kl. 18.08 modtog Syd- og Sønderjyllands Politi en anmeldelse om vold. I denne forbindelse har de fredag afhørt en 12-årig dreng, hvilket har fået dem til at udsende en opfordring.

Sagen handler om fem unge drenge, der var en tur i Esbjerg Storcenter i Gjesing sidst på eftermiddagen torsdag. Her blev de umotiveret standset af enten tre eller fire andre drenge på samme alder.

Det førte til, at en af de tilstødende drenge greb fat i kraven på to drenge fra den første gruppe. Hertil slog han også en 12-årig dreng i ansigtet, mens en anden filmede episoden. Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Fredag er en 12-årig dreng blevet afhørt i sagen, som Syd- og Sønderjyllands Politi efter eget udsagn tager meget alvorligt. Derfor bliver den også fortsat efterforsket.

I samarbejde med Esbjerg Kommune har Syd- og Sønderjyllands Politi sørget for, at forældrene på den afhørte dreng skole er blevet orienteret om, at politiet fredag har været til stede på skolen.

I samme ombæring har de udsendt en opfordring til forældre i området om, at de tager en snak med deres barn eller børn om denne episode.

Endvidere opfordrer de også til, at man som forælder beder om lov til at tjekke barnets telefon, da der potentielt kan findes en video, der viser episoden.

I pressemeddelelsen lyder det, at der umiddelbart ikke er noget, der tyder på, at den video, der blev optaget af episoden, er blevet delt.

Skulle det ske, at man som forælder finder en sådan video på sit barns telefon, er det vigtigt, at den bliver slettet. Desuden oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi, at det er ulovligt at dele den slags videoer.