Politiet: Opdater din telefon - Det kan redde liv

20/12/2019

Henrik Rothenbücher

112
Foto: Pixabay
Politiet har udsendt en opfordring til danskerne, hvor de beder dem om at opdatere deres mobiltelefoner. Det kan nemlig redde liv i sidste ende.

Mest læste i dag

Noget så simpelt som en opdatering på din telefon, kan betyde forskellen mellem liv eller død.

Så tydelig er beskeden fra det danske politi på Facebook, som opfordrer danskerne til at få opdateret deres mobiltelefoner.

Det skyldes, at alarmcentralen har fået fingrene i et helt nyt system, som hjælper dem med at komme endnu nærmere den lokation, hvor du eller en anden foretager et 112-opkald fra.

Før i tiden var det sådan, at hvis du ringede 112, så ville alarmcentralen kunne spore dig i en radius af 200 meter. Det nye system gør, at de kan spore dig ned til mellem 10-50 meter, og det gør altså en stor forskel.

Tiden det tager at komme frem til stedet, hvor nødopkaldet bliver foretaget fra, kan nemlig have stor betydning for liv eller død. Selv få sekunder kan være afgørende, og derfor er det et vigtigt redskab, som den danske alarmcentral har fået fat i.

Alarmcentralen kan spore opkald fra Android- og iPhones ned til mellem 10-50 meter, men det kræver, at man har den seneste opdatering. Hvert fald hvis man er iPhone-bruger.

Sidder du derfor med en iPhone eller har du venner og familie med iPhones, så sørg for, at de er opdateret til det nyeste styresystem. Er de det, vil alarmcentralen nemlig meget lettere kunne spore dig.

 

Anbefalet til dig