Politiet sætter ind: Her holder de øje i næste uge

09/10/21 08:14

Nicolai Busekist

Foto: Sikker Trafik
Politiet sætter i næste uge ind mod fartsyndere, og stiller derfor deres fartkontroller op i hele landet

I den kommende uge vil politiet holde et særligt øje med de danske fartsyndere.

Fra 11. oktober til og med 15. oktober sætter de nemlig ind med fartkontroller i hele landet. I oktober vil Rådet for Sikker Trafik desuden gennemføre en landsdækkende kampagne mod for høj fart.

Det oplyser Rådet for Sikker Trafik i en pressemeddelelse.

Til trods for, at det kan koste de danske trafikanter dyrt, hvis ikke de overholder fartgrænserne, er der generelt stor opbakning til, at der foretages mere fartkontrol på de danske veje.

Intet mindre end syv ud af ti bilister fortæller i en ny undersøgelse, at de synes, at vil være en god eller en meget god idé at indføre mere fartkontrol på de danske veje. Denne undersøgelse er blevet udført af  Wilke og Rådet for Sikker Trafik blandt 5023 bilister i 2021.

"Når der er så mange, der bakker op om politiets fartkontrol og ligefrem ønsker mere kontrol, så siger det os, at for høj fart opleves som et stort problem mange steder," fortæller Michelle Laviolette, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.

"Det stemmer godt overens med de henvendelser, som vi løbende får, hvor folk fortæller, at de og deres børn er utrygge i trafikken på grund af for høj fart," fortsætter hun.

I undersøgelsen er det desuden blot 7% af de mere end 5.000 adspurgte personer, der mener, at det er enten en dårlig eller en meget dårlig idé med mere fartkontrol på de danske veje.

Hos politiet deler man også opfattelsen af, at det er et ønske blandt de danske trafikanter, at der kommer mere fartkontrol. Hvert år er der flere tusinde danskere, der henvender sig til politiet, fordi de har et ønske om mere fartkontrol i det område, de bor eller ofte opholder sig.

"Det er i hele landet, at vi får de her henvendelser, og hvor vi hører, at for høj fart skaber utryghed. Mange ulykker kan også undgås, hvis flere respekterer fartgrænserne. For selv en lille fartoverskridelse kan være fatal, hvis der pludselig sker noget uventet i trafikken," siger Christian Berthelsen, politiassistent i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.