Politiet udsender advarsel til danskerne: Det er svindel

23/03/2023

Nicolai Busekist

112
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Politiet har delt en advarsel til danske borgere om en ny type svindel, der i disse dage har været i omløb.

Mest læste i dag

Det er intet nyt, at der er svindlere, der forsøger at udnytte, at ikke alle er lige gode til at spotte, hvorvidt noget er svindel eller ej. Sådan har det været i mange år - og ofte er der forskellige SMS'er i omløb i Danmark.

Netop dette er tilfældet igen, da flere borgere har modtaget en SMS, hvor svindlerne forsøger at lokke penge ud af borgere, der tror, at de er i kontakt med en offentlig instans.

Det er Nordjyllands Politi, der har udsendt en advarsel, hvilket sker, da de i løbet af i dag har fået flere telefoniske henvendelser fra borgere, der oplyser, at de har modtaget denne SMS.

Det skriver Nordjyllands Politi i et opslag på Twitter.

På det sociale medie oplyser de også, at der er tale om en SMS, hvor afsenderen er angivet som 'Reg-Nordjyllands', hvilket må formodes at være et forsøg på at bilde modtageren ind, at det er en SMS, der er afsendt af Region Nordjylland.

"Vi får pt. flere telefoniske henvendelser fra borgere, der oplyser, at de på deres telefon har modtaget en sms fra afsenderen Reg-Nordjyllands[dot]net, indeholdende et link," skriver Nordjyllands Politi, inden de slår fast, at der er tale om svindel:

"Pas på! Der er tale om svindel! Tryk aldrig på linket," lyder meldingen.

Nordjyllands Politi oplyser også, at gerningspersonerne forsøger at få kontakt til borgerne, så de kan lokke penge ud af dem.

"Gerningspersonerne forsøger via dette link at få kontakt til borgere og logget penge fra deres konti. Modtager du denne som sms eller mail, så slet den," fortsætter de.

Slutteligt informerer de om, hvad man skal gøre, hvis man desværre allerede er hoppet i fælden. Hvis det er sket, så skal man skynde sig at anmelde det til politiet via deres hjemmeside eller på tlf. 114.