Politiet udsender efterlysning: Dansk morder flygtet fra afsoning

09/09/2023

Nicolai Busekist

112
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En dansk morder er stukket af fra sin afsoning, hvilket har fået politiet til at udsende en efterlysning.

Mest læste i dag

Hos Midt- og Vestsjællands Politi har man bedt offentligheden om hjælp til at finde en fange, der er stukket af fra sin afsoning på psykiatrisk afdeling i Roskilde.

Konkret er der tale om Kirsten-Marie Henriksen, der er indsat på den psykiatriske afdeling, hvor hun afsoner en dom for drab.

Politikredsen har delt et opslag på det sociale medie X, hvori de oplyser, at hun er stukket af fra sin afsoning. Derfor beder de nu offentligheden om hjælp til at finde hende.

"Midt- og Vestsjællands Politi efterlyser Kirsten-Marie Henriksen, som er flygtet lørdag den 9. september 2023 om morgenen fra Psykiatrisk Afdeling i Roskilde, hvor hun afsoner en dom for drab," skriver de.

De opfordrer også til, at man kontakter politiet på tlf. 114, hvis man har informationer i sagen.

I opslaget fremgår det ikke, hvordan det lykkedes for Kirsten-Marie Henriksen at flygte fra den sikrede afdeling. Derimod oplyser Midt- og Vestsjællands Politi blot, at hun er stukket af tidligere lørdag.

Ifølge B.T. blev Kirsten-Marie Henriksen idømt en straf på 12 års fængsel, efter at være blevet kendt skyldig i drabet på en 61-årig mand i Solrød Strand.

Drabet blev begået den 14. februar samme år. Her slog hun den 61-årige mand gentagne gange med en ildrager og en askeskovl samt tildelte ham flere slag og spark. Det endte med at koste manden livet.

I retten erkendte den dengang 28-årige kvinde vold med døden til følge. Da retten idømte hende en straf på 12 års fængsel, valgte hun at tage imod dommen.

Desuden blev hun også fundet skyldig i at have begået et overfald på en souschef på pensionatet Mette Marie, der ligger i Vanløse. Dette skete tilbage i februar 2019, hvor hun blandt andet bed den pågældende souschef i armen.

Vagtchef Mikael Rahn oplyser til Ritzau, at Kirsten-Marie Henriksen ikke er farlig. Alligevel fraråder man at tage kontakt til hende, hvis man ser hende. I stedet skal man ringe til politiet.

Anbefalet til dig