Politifejl i Emilie Meng-sagen: Mangler at tjekke overvågningskameraer

Foto: Shutterstock
En ny dokumentar fra DR viser, at der er huller i politiets arbejde med Emilie Meng-sagen. På grund af manglende kontrol af overvågningsmateriale kan der være overset vigtigt bevismateriale.

Mest læste i dag

Det er to udfaldsveje i Korsør, der giver anledning til kritik af politiets håndtering af opklaringen i forbindelse med Emilie Meng-sagen. Den nye dokumentar fra DR viser, at politiet endnu ikke har indhentet overvågningsmateriale fra to udfaldsveje fra Korsør. 

Emilie Meng forsvandt efter en bytur i juli 2016. Hendes lig blev fundet i en sø nær Borup den 24. december samme år. Det er endnu ikke lykkes for politiet at finde spor, der kan lede dem til en gerningsmand. 

Der har tidligere i sagen været efterlyst en hvid kassevogn, som flere vidner uafhængigt af hinanden hande set omkring Korsør Station. Der har været indhentet overvågningsmateriale omkring stationen og andre steder, der har været relevante for sagen. Journalisterne bag dokumentarprogrammet finder dog to steder, hvor der er videoovervågning og mulighed for se, om den hvide kassevogn kørte på nogen af de to veje, der fører fra Korsør til Borup.

De  to pågældende kameraer har politiet ifølge DR dog aldrig undersøgt.

Indtil politiet har set programmet, har de ingen kommentarer til sagen.

Det er ifølge tidligere politichef og drabschef for Rejseholdet Bent Isager-Nielsen helt banalt at bruge videoovervågning i en politisag. Selvom han ikke vil udtale sig konkret om sagen, så siger han i dokumentaren: "Gerningsmanden og offeret er ikke dumpet ned fra himlen. Nogen har set de mennesker og det her køretøj. I dag vil du sende signal om din færden fordi vi bliver fotograferet alle mulige steder - hvor vi tanker benzin, kører over broer. Man indhenter videomateriale så hurtigt som muligt i ethvert område, som kan være relevant for sagen. Det er helt banalt, vil jeg næsten sige. Tænk, hvis man havde optagelser af gerningsmanden, hans bil eller af offeret, så er det jo helt indlysende noget, der er relevant."

Anbefalet til dig