Politihunde hyldes: Snuser sig frem til to forsvundne ældre på en dag

30/01/2020

Christian Granhøj Skouboe

112
Om dette er en af de politihunde, som var på arbejde onsdag vides ikke. Netop denne hund er dog trænet til især at kunne hjælpe det danske politi ved at snuse sig frem til sprængstoffer. Foto: Shutterstock
To forsvunde ældre danskere fandt onsdag hjem med hjælp fra politiets dygtige hunde.

Mest læste i dag

To gange i løbet af onsdagen var dygtige politihunde fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi i aktion. Begge gange var der tale om ældre, der var forsvundet fra deres vante omgivelser. 

Først var det politihunden Pepsi, der måtte gøre sig fortjent til en godbidder. 

Det fik hunden lejlighed til omkring klokken 11.45. Her blev en 83-årig meldt savnet. Hun var gået fra en adresse i Toreby, og politihundene, som var til træning på Falster, satte hurtigt kursen mod Toreby. Her fik politihunden Pepsi færten af kvinden, som blev fundet klokken 14.45 på en skovvej i nærheden – noget forkommen, og derfor blev hun kørt til sygehuset i Nykøbing til et tjek.

Om aftenen var der igen behov for snudernes hjælp. 

En 100-årig kvinde forsvandt nemlig omkring klokken 21.30 fra et plejecenter på Vendsysselvej i Nykøbing, og flere politipatruljer – og hundepatruljer – blev sendt til stedet for at lede efter kvinden. Der blev også brugt en drone til at skaffe overblik, og politihundene snusede omkring i lokalområdet. Kvinden blev fundet i god og sikker behold klokken 2.53 i en bygning på stedet.

Anbefalet til dig