Pyroman på spil i Herlev? Politiet aner sammenhæng mellem nattens seks ildebrande

Af: Per Broch

|

31/05/2020

112
Brand i institution i Herlev. Foto: Presse-fotos.dk
Natten mellem lørdag og søndag var en travl nat for både politi og brandvæsnet. I alt seks gange måtte de rykke ud.

Mest læste i dag

De seks brande bliver nu efterforsket, og politiet mistænker at der er en sammenhæng.

"Det her er alvorligt, tankeløst og farligt. Vi fortsætter med en øget patruljering i byen og har en stor indsats i gang for at komme til bunds i det her og retsforfølge de skyldige," siger politidirektør Kim Christiansen i en pressemeddelelse.

Kl. 02.45 kørte politi og brandvæsen til en omfattende ildebrand i en daginstitution på Kommenhaven i Herlev. Branden medførte store skader på institutionen.

Der er op til 10 års fængsel i straffelovens bestemmelser om brandstiftelse, og dertil kan komme meget store erstatningskrav.

Københavns Vestegns Politi var talstærkt tilstede i Herlev hele natten, og det fortsætter i tæt samarbejde med Herlev Kommunes gadeplansmedarbejdere, som i forvejen var ude og nu styrker indsatsen på gaden.

Politiet søger vidner

Københavns Vestegns Politi hører gerne fra vidner, som måtte have set eller hørt noget mistænkeligt før, under og efter brandene, som ud over daginstitutionen i Kommenhaven blandt andet gik ud over en indkøbsvogn, containere og biler mellem midnat og klokken 02.30:

• Marielundsvej kl. 23.56 
• Carl Nielsens Plads kl. 01.08
• Herlev Hovedgade 127 kl. 01.24
• Melissehaven 13 kl. 02.04 
• Vindebyvej 18 kl. 02.08 
• Ettehavevej 83 kl. 02.24

Man kan henvende sig til lokalpolitiet, som søndag er ved Kommenhaven med en mobil station, eller ringe til Københavns Vestegns Politi døgnet rundt på telefon 4386 1448.

Foto: Presse-fotos.dk

 

Foto: Presse-fotos.dk

 

Foto: Presse-fotos.dk

 

Foto: Presse-fotos.dk

 

 

Anbefalet til dig