Restauration nægter at betale for "stjålet" tøj: Så flyver brosten gennem ruden

En brosten knuste ruden ind til restaurationen. Foto: Shutterstock
En mand bankede bl.a. en brosten ned i bardisken på en restauration.

Mest læste i dag

Søndag lige efter middagstid fik politiet en henvendelse fra personalet i en restauration på Nygade i Holbæk, idet en mand få minutter tidligere havde henvendt sig ved bardisken, hvor han havde slået en brosten ned i bordpladen.

Det fortæller Midt- og Vestsjællands Politi i døgnrapporten mandag. 

Samtidig havde manden forlangt at få nogle penge for noget tøj, som han mente, at personalet tidligere havde stjålet fra ham. Personalet afslog dog at give manden penge, hvorefter han forlod stedet medbringende brostenen.

Stenen kastede han efterfølgende gennem en rude ind til restaurationen med sådan en kraft, at en barstol væltede. Gæster, der havde siddet lige inden for vinduet, havde også været i nærliggende fare for at blive ramt af stenen eller glasskår fra vinduet.

Politiet ledte efter manden, som blev truffet lidt senere i Smedelundsgade.

Fik lift til fornøden behandling

Der var tale om en uligevægtig, 53-årig mand uden fast bopæl i Hillerød, som blev frihedsberøvet og sigtet for både afpresning og for at have forvoldt nærliggende fare for gæsterne på restaurationen.

Efter afhøring til sagerne fik den 53-årige meddelt et forbud efter restaurationsloven mod at indfinde sig som gæst på stedet de næste to år, ligesom politiet transporterede den 53-årige til et sygehus til fornøden behandling.

Han vil således på et senere tidspunkt høre nærmere fra politiet, når disse nye sager sammen med andre verserende sager om bl.a. truende adfærd på offentlige kontorer og hærværk er blevet færdigbehandlet.

Anbefalet til dig