Sikkerhedstjek af studentervogn viste alvorlig fejl: Tonstungt lad kunne være faldet af under kørslen

112
Genrefoto: TeodorLazarev / Shutterstock.com
Genrefoto: TeodorLazarev / Shutterstock.com
De fleste studentervogne klarede heldigvis tjekket, men der blev også opdaget nogle alvorlige fejl.

Mest læste i dag

Sommerens festlige studentervognstogt har rullet gennem landet med glade studenter, og heldigvis har sikkerheden for det meste været i top. 

En landsdækkende stikprøve, udført af Midt- og Vestsjællands Politi over tre weekender i juni, har vist, at mange studentervogne havde styr på sikkerheden. Men ikke alle vogne slap igennem nåleøjet uden problemer.

Det skriver Ekstra Bladet.

Af de 40 kontrollerede vogne, blev der skrevet 18 rapporter om overtrædelser, hvoraf flere drejede sig om mindre fejl eller mangler, som blev fundet på de samme vogne. Dog blev der også afsløret enkelte sikkerhedskritiske fejl, som krævede øjeblikkelig handling.

Den mest alvorlige hændelse blev registreret uden for Roskilde, hvor en vogn med 24 feststemte studenter blev stoppet. Her var vekselladet ikke korrekt fastgjort, hvilket udgjorde en stor risiko for, at det tonstunge lad kunne falde af under kørslen. 

Chaufføren og vognmanden blev sigtet, og en bilinspektør skal nu undersøge køretøjet nærmere for at fastslå de juridiske konsekvenser og bødestørrelse.

Vicepolitiinspektør Henrik Fobian fra Midt- og Vestsjællands Politi understreger vigtigheden af disse kontroller: 

"Der er enkelte alvorlige brud på sikkerheden, som vi er tilfredse med at få stoppet. Vi vil opfordre chauffører og vognmænd til at løbe teknikken igennem, inden de starter, så kunne vi undgå mange overtrædelser."

En anden studentervogn i Hvidovre måtte også tage en ufrivillig pause, da det blev opdaget, at sidefjælene ikke var opbygget på forsvarlig vis. Vognmanden fik hurtigt rettet fejlen, men ikke uden en fire timers forsinkelse for de ventende studenter.

Yderligere kontroller afslørede fejl som defekte stoplygter og manglende brandslukkere på nogle vogne. Nogle vogne havde også ulovlige fadølsanlæg ombord, hvilket førte til oprettelse af sager om bevillingsbrud.

Desværre var der også enkelte chauffører, som ikke havde deres kørekort med sig, hvilket resulterede i yderligere registreringer.

Alt i alt har årets sikkerhedstjek vist, at langt de fleste studentervogne var klar til at sikre en sjov og sikker fejring af studenternes store dag, selvom der stadig er plads til forbedring.

Anbefalet til dig