Smurt ind i urin og afføring: Mands behandling af hunde koster dyrt

08/9/20 07:30

Christian Granhøj Skouboe

Genrefoto. Denne hund var ikke en af de hunde, som boede hos den 60-årige. Foto: Shutterstock
19 hunde og 14 hvalpe levede i mørkede opholdsrum, der var smurt ind i afføring og urin.

En 60-årig mand fra Farsø i Nordjylland blev mandag idømt en stor bøde for den måde, som manden havde behandlet sine hunde samt at have handlet ulovligt med hunden. Dommen blev afsagt mens manden ikke var tilstede i retten. Det fortæller NORDJYSKE

Anklageskriftet giver et indblik i, hvordan livet har været for mandens 19 voksne hunde samt 14 hvalpe. Ifølge skriftet havde hundene ikke adgang til drikkevand, deres pels var sammenklistret, de fik hverken fysisk eller mental træning og deres opholdsrum var sølet til i urin og afføring. Hundene og hvalpene var desuden både angste og stressede. 

Opdrættede ulovligt

De mange hunde og hvalpe fungerede dog ikke som mandens kæledyr. De var en forretning for den 60-årige. Manden havde dog ikke den lovpligte tilladelse til at drive opdræt og handle med hunde. Det er dog ikke nyt. Sagens forhold stammer fra 2017 og 2018.

Ved to forskellige lejligheder i disse år besøgte myndighederne mandens ejendom. Begge gange fandt man hunde, der levede under forhold, der var langt fra okay. Nogen var bl.a. hegnet ind uden adgang til vand, mens andre opholdt sig i et mørkt og beskidt staldrum. 

Manden er tidligere dømt for lignende forhold, og det gjorde den 60-årige også mandag. Her blev manden idømt en bøde på 18.000 kroner.