Snød børnefamilier så det drev: Solgte ikke-eksisterende tøj, klapvogne og puslepuder for mange tusinde kroner

26/09/2019

Christian Granhøj Skouboe

112
Kvinden solgte både legesager og børntøj, som hun ikke ejede. Foto: Shutterstock
En 29-årig kvinde er torsdag blevet dømt for omfattende bedrageri af børnefamilier.

Mest læste i dag

Mindst 72 gange har den 29-årige kvinde, blandt andet via app’en Reshopper, solgt diverse børnetøj- og udstyr fra puslepuder til 150 kroner til Bobles legetøj, flyverdragter, børnestole og barne-/klapvogne til op mod 2200 kroner – uden nogensinde at have været i besiddelse af varerne eller haft vilje til at sende dem.

Den 7. august havde Østjyllands Politi identificeret 49 forhold, og kvinden blev anholdt og dagen efter varetægtsfængslet. Siden da har efterforskerne i Østjyllands Politis sektion for økonomisk kriminalitet identificeret yderligere 23 forhold.

”Via kontooversigter har vi kunnet identificere en række overførsler, typisk mindre beløb i størrelsesordenen 200 til 500 kroner. Vi har så sporet pengene tilbage til afsenderne og taget kontakt til dem for at høre, om de havde overført penge for en vare, de aldrig havde modtaget, hvilket de så kunne bekræfte”, fortæller politikommissær Lasse Nielsen Dyrberg.

Ikke anmeldt til politiet

Fælles for flere af de forurettede var, at de ikke havde anmeldt bedrageriet til politiet.

”Flere af dem vi talte med, havde den opfattelse, at der var tale om småbeløb, som politiet nok alligevel ikke ville interessere sig for. Men den her sag er jo et godt eksempel på, at man kan være én af mange, der er blevet snydt af den samme person,” siger Lasse Nielsen Dyrberg.

Samlet set løb svindlen op i godt 35.000 kroner. Køberne har blandt andet overført pengene til en konto tilhørende en af den 29-åriges bekendte, der tilsyneladende ikke været vidende om, hvor pengene kom fra.

Otte måneder til direkte afsoning

Den 29-årige kvinde nåede kun at være varetægtsfængslet i godt og vel en måned, før hun fik sin dom ved Retten i Randers. Dommen lød på otte måneders ubetinget fængsel, hvoraf de 71 dage var en reststraf fra en tidligere dom.

”Dommeren lagde vægt på, at kvinden tidligere er dømt for lignende kriminalitet, og at de nye forhold blev begået kun få måneder efter, hun var blevet prøveløsladt. Desuden var der tale om mange forhold og en systematisk og professionel fremgangsmåde,” siger specialanklager Jesper Rodkjær.

Kvinden tilstod det hele, og dommeren besluttede, at hun skulle være fortsat fængslet og altså påbegynde afsoning med det samme.

”Den beslutning er jeg meget tilfreds med, for jeg er ikke i tvivl om, at hun ville fortsætte med at begå nye bedragerier, hvis hun kom på fri fod, ” siger Jesper Rodkjær.

Anbefalet til dig