Søn lånte sin bil ud til 57-årig mor: Det kom han hurtigt til at fortryde

112
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En 57-årig kvinde lånte sin søns tur, men han havde den ikke med hjem igen.

Lige nu læser andre også

De fleste ved, at man ikke skal drikke alkohol, hvis man skal køre bil. Selvom det er udbredt viden, havde en 57-årig kvinde tilsyneladende glemt dette, da hun en lørdag aften sidste år satte sig ind bag rattet i sin søns bil.

Desværre endte det med at få konsekvenser for både hende og sønnen, at hun kørte sig en tur.

Mens hun kørte langs vandt i Kerteminde, mistede hun som følge af den høje promille kontrollen over bilen. Det resulterede ifølge Fyens Stiftstidende i, at hun kørte ind i en varebil.

Sagen har været længe undervejs, men for nylig har den været for Retten i Odense. Her sad den 57-årige kvinde på anklagebænken, hvor hun var tiltalt for spirituskørsel. Dette erklærede hun sig skyldig i.

Desværre var det ikke hele straffen. Der var nemlig også en anden del af straffen, som ikke blot ramte kvinden. Den gik også udover hendes søn.

Ved retssagen blev det nemlig også besluttet af dommeren, at bilen skulle konfiskeres. Det var naturligvis noget, som sønnen var meget utilfreds med, da det var hans bil.

Ifølge Fyens Stiftstidende forklarede han i retten, at han ikke mente, at han skulle bøde for, hvad hans mor havde gjort.

I denne forbindelse påpegede han, at han faktisk havde gjort sig den ulejlighed at undersøge, om hun havde et gyldigt kørekort, inden han lånte bilen ud til hende.

Det nyttede dog intet, for dommeren holdt fast i, at bilen skulle konfiskeres. Han måtte derfor forlade Retten i Odense, uden at have sin bil med.

Kvinden blev desuden idømt en straf på 20 dages betinget fængsel, 40 timers samfundstjeneste og en bøde på 13.000 kroner. Desuden har hun fået sit kørekort inddraget.

I og med, at kvinden har valgt at modtage dommen, er sagen afsluttet.

Anbefalet til dig