Spektakulær politijagt: Sigtelserne hagler ned over 18-årig vanvidsbilist

112
Tre unge sendte politiet på overarbejde. Foto: Shutterstock
Tre helt unge mænd fortrød, at de stak af fra politiet.

Mest læste i dag

Langfredag om eftermiddagen bemærkede en motorcykelbetjent fra Sydøstjyllands Politi en hurtigkørende bil på Taulovmotorvej i retning mod Fyn. Betjenten lavede en hastighedsmåling, som viste 183 km/t i en 110 km/t zone. Det fortæller Sydøstjyllands Politi. 

Under målingen foretog billisten en hasarderet overhaling højre om to køretøjer, fra 3. vognbane til 1. vognbane og retur.  MC betjenten tændte nu udrykningssignalerne på motorcyklen, men det fik ikke bilisten til at sætte hastigheden ned.

Han fortsatte med uændret hastighed og foretog endnu en farlig overhaling imellem to biler, og efterfølgende bremsede han pludselig meget kraftig op midt på Den Nye Lillebæltsbro. Nu kørte han pludseligt langsomt og slingrende, fordi han brugte sin opmærksomhed på at skjule sit ansigt for MC betjenten med en hættetrøje.

Bilen blev endelig bragt til standsning på frakørselsrampen til Jyllandsvej, men forinden, - mens bilen stadig kørte ca. 40 km/t -, kastede føreren sig om på bagsædet i håb om at MC betjenten ikke kunne fastlægge, hvem der havde været fører af bilen.

Indtil bilen holdt stille styrede en forsædepassager bilen fra passagersædet.

Sigtes for vanvidskørsel - og meget andet

Føreren af bilen viste sig at være en 18 årig mand fra Fyn, som fik sit kørekort den 3. marts 2020.

Han kan nu se frem til en tur i retten med en sigtelse for vanvidskørsel med videre. Passageren på forsædet, som overtog styringen af køretøjet, blev sigtet for kørsel uden førerret, samt for at være i besiddelse af et kørekort, som ikke tilhørte ham. 

I køretøjet var der i alt tre unge mænd i alderen 16 – 18 år, samt en 16-årig pige, og politiet fandt 50,5 gram hash og en ulovlig kniv i den. Køretøjet blev indbragt til politiets oplagsplads med henblik på fastlæggelse af ejerforhold og eventuel udlevering til ejeren eller muligvis konfiskation. 

 

Anbefalet til dig