Stærkt arbejde: Politi og toldere gør kæmpe narkofangst på dansk havn

112
Stofferne var gemt i en container. Foto: Rigspolitiet
40 kilo kokain i en container, som var kommet med skib til Aarhus er blevet beslaglagt.

Lige nu læser andre også

Det var Toldstyrelsen, der den 16. december sidste år opdagede nogle mistænkelige pakker i containeren. De kontaktede Særlig Efterforskning Vest, som i samarbejde med Toldstyrelsen foretog en ransagning og fandt de mange kilo kokain. Det fortæller Østjyllands Politi fredag. 

Ifølge Preben Buchholtz, kontroldirektør i Toldstyrelsen, er der tale om et af de største beslag af kokain de seneste år. 

”Vi udtog containeren til kontrol på baggrund af efterretninger fra vores internationale samarbejdspartnere. Vores toldkontrol bygger på stikprøver, intelligente risikovurderinger og overvågning døgnet rundt. I samarbejde med politiet har vi fokus på flere typer af euforiserende stoffer, ikke mindst kokain,” siger han.

Kunne være solgt for mange millioner

Særlig Efterforskning Vest har siden beslaglæggelsen gennemført en intensiv, international efterforskning. 
 
”Vores efterforskning viser, at kokainen sandsynligvis skulle have været læsset af i Hamborg, hvor det skulle distribueres videre til det centraleuropæiske narkomarked. Vi vurderer, at kokainen kunne være solgt for minimum et tocifret millionbeløb på gaden, muligvis trecifret ” siger politiinspektør og leder af Særlig Efterforskning Vest, Brian Olsen. 
 
Containeren var ankommet med skib fra Hamborg Havn, og formentlig var det ikke meningen, at den skulle ende i Aarhus. Brian Olsen er tilfreds med, at det lykkedes at få den store mængde narko væk fra gaden. 
 
”Beslaglæggelsen af kokainen er resultatet af det gode samarbejde, som vi har med Toldstyrelsen, og er et led i vores indsats mod kompliceret grænseoverskridende kriminalitet, ” siger politiinspektøren i pressemeddelelsen.  
 
Kokainen er ved at blive analyseret og afhængigt af resultatet, kan værdien vise sig at nå op i et trecifret millionbeløb. Særlig Efterforskning Vest efterforsker fortsat sagen og samarbejder i den forbindelse med tysk politi. 
 

Anbefalet til dig