Stak sin overbo ihjel: Hun havde været irriterende igennem længere tid

01/10/2019

Christian Granhøj Skouboe

112
Retten i Aarhus afsagde dommen. Foto: Østjyllands Politi
En 54-årig mand blev tirsdag i Retten i Aarhus kendt skyldig i at have dræbt sin overbo med flere knivstik, og han skal nu anbringes på en psykiatrisk afdeling på ubestemt tid.

Mest læste i dag

 

Den 54-årige ringede natten til den 6. december 112 fra en adresse i Brabrand og fortalte, at han netop havde slået sin overbo ihjel. En patrulje var få minutter efter på stedet, og de fandt en 56-årig kvinde, som lå død på gaden foran bygningen med en kniv i halsen. Kort derfra stod den 54-årige mand, som sagde, at det var ham, som havde stukket kvinden. 

Betjentene anholdt manden, og han blev sigtet for manddrab. I retten erkendte den 54-årige drabet og forklarede, at han igennem længere tid havde været irriteret på overboen, og derfor havde han ventet på hende, da hun kom hjem fra arbejde om natten. Han tog flere knive med ud på gaden, hvor han konfronterede hende og endte med at dræbe hende med flere i stik i krop og hals.

Mentalerklæringen viste senere, at den 54-årige var sindssyg på gerningstidspunktet, og Retslægerådet anbefalede dom til anbringelse på psykiatrisk afdeling i stedet for fængselsstraf. 

”Ud fra Retslægerådets vurdering af den 54-åriges mentale tilstand er jeg tilfreds med, at han nu skal anbringes på en psykiatrisk afdeling, og grundet sagens meget alvorlige karakter er der ingen længstetid på anbringelsen,” konkluderer anklager i sagen Dorthe Lysgaard i en pressemeddelelse. 

Den 54-årige erkendte og modtog dommen. 

Anbefalet til dig