Stikker ild til kirkens juletræ

27/11/20 11:01

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
I løbet af natten stod hele byens juletræ pludseligt i flammer.
Politiet måtte sent i nat rykke ud til en lokal kirke. Her havde en eller flere indtil videre ukendte gerningsmænd forsøgt at slukke byens julestemning, allerede inden den første søndag i advent. 

De havde nemlig sat ild til juletræ. Det var dog ikke hvilket som helst juletræ. 

Det fortæller Østjyllands Politi i døgnrapporten, der er udkommet fredag formiddag. Østjyllands Politi fik natten til fredag kl. 2.58 en anmeldelse om, at ukendte gerningsmænd havde sat ild til et stort juletræ, der står ved siden af kirken i Hornslet.   Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, der dog nåede at gøre skade på byens juletræ, oplyses det. 

"Politiet sikrede spor på stedet og søgte efter gerningsmændene, men det lykkedes i første omgang ikke at finde frem til dem," fortæller Østjyllands Politi. De efterlyser i samme ombæring vidner, der ved noget om hændelsen."

"Har du oplysninger til politiet i sagen, kan du give dem ved at ringe til tlf. 114," afslutter Østjyllands Politi. 

Må ringe til forældrene

Det kan være særdeles farligt at begive sig ud i trafikken, hvis man ikke kan ses af de andre trafikanter. Derfor er det vigtigt, at der er styr på lygterne, når dit barn cykler til og fra skole i denne mørke tid, oplyser Østjyllands Politi. 

Derfor tog en patrulje ud for at kontrollere, hvordan det gik for østjyderne. 

Torsdag morgen var lokalpolitiet i Rønde på kontrol ved Ugelbølle Skole. Heldigvis havde langt de fleste elever tændte cykellygter på. Der var dog fem forældrepar, som betjentene måtte ringe til, da deres børn havde glemt lygterne. 

"Husk at få tjekket om dit barn har lygter på cyklen, at han/hun husker at tænde dem, og at der er batteri nok på," råder Østjyllands Politi.