Stop for sprængstoffer, våben og narkotika: Tirsdag indfører Danmark grænsekontrol til naboland

11/11/2019

Christian Granhøj Skouboe

112
Grænsekontrollen vil forhåbentligt gøre hverdagen mere vanskellige for de bagmænd, der står bag den grænseoverskridende kriminalitet. Foto: Politi.dk
Fra tirsdag påbegyndes den midlertidige grænsekontrol mellem Sverige og Danmark. Formålet er at forhindre alvorlig og organiseret kriminalitet i at sprede sig. Alle rejsende skal være forberedte på at vise legitimation.

Mest læste i dag

Regeringen meddelte den 10. oktober 2019, at der indføres midlertidig grænsekontrol mod Sverige. Samtidige styrker politiet indsatsen i de grænsenære områder.

"Vi går målrettet efter den organiserede kriminalitet, og det er målsætningen, at den almindelige rejsende påvirkes mindst mulig af grænsekontrollen. Hvor ofte der vil være kontrol, vil afhænge af det aktuelle efterretningsbillede og de lokale forhold og trafikmønstre," siger Lene Frank, politidirektør i Rigspolitiet, i en pressemeddelelse.

Politiets fokus er særligt på grænseoverskridende kriminalitet, der vedrører sprængstoffer, våben og narkotika.

"Man kommer ikke til at se faste, døgnbemandede kontrolforanstaltninger ved grænseovergangene til Sverige. Kontrollen vil blive gennemført som stikprøvekontroller og periodiske kontroller målrettet vej- og togtrafikken over Øresundsforbindelsen, og færgetrafikken i havnene i Helsingør, Frederikshavn, Grenaa og Rønne," fortæller Lene Frank.

Da politiet ikke oplyser, hvornår kontrollen gennemføres, bør rejsende altid medbringe rejselegitimation ved rejse mellem Danmark og Sverige og tage af sted i lidt bedre tid for en sikkerheds skyld.

Anbefalet til dig