Stor politiindsats: Politiet holder særligt øje med disse bilister

09/03/2020

Henrik Rothenbücher

112
Foto: Shutterstock.com
Der er særligt meget politi på de danske veje i dag, og det skyldes, at politiet går ud i en målrettet indsats mod disse bilister.

Mest læste i dag

Politiet vil i denne uge indtage de danske landeveje og motorveje. Det gør de i en større politiindsats, der strækker sig ned gennem hele Europa. Det er TISPOL, der står bag indsatsen, og det er et fælles samarbejde mellem færdselspolitiet i hele Europa.

I denne uge vil de således holde udkig med så mange bilister som overhovedet muligt, og målet er at fange syndere, der glemmer at benytte selen.

Selen er nemlig det vigtigste redskab til at beskytte liv i trafikken. Rigspolitiet skriver, at sandsynligheden for at blive dræbt i en færdselsulykke stiger med 50 %, hvis man ikke benytter sin sikkerhedssele.

“Man skal være opmærksom på, at de store fremskridt, som bilproducenterne gør i forhold til bilernes meget høje sikkerhedsniveau, med eksempelvis airbags mv. ikke har den store effekt, hvis ikke man anvender sikkerhedssele. Derudover skal føreren være notere sig, at han eller hun er ansvarlig for, at børn ligeledes er fastspændt under kørslen, siger politiassistent Christian Berthelsen, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, og fortsætter: 

Ved ikke at bruge sele under kørslen, er det ikke kun farligt for en selv. Det kan også være farligt for ens medpassagerer, da man helt automatisk vil blive kastet rundt i kabinen, når uheldet sker”.

Sidste år blev 13.070 bilister sigtet i Danmark for ikke at benytte deres sikkerhedssele. Det tal er formentligt mindre i år.

Der vil være ekstra meget politi på vejene fra i dag den 9. marts til og med søndag den 15. marts.

 

Anbefalet til dig