Store narkofangster ved grænsen: Politiet finder speed og ecstasy i kilovis samt sodavandsflasker fyldt med metadon

23/10/2019

Christian Granhøj Skouboe

112
Politiet har haft travlt i den forløbne uge. Foto: Shutterstock
Onsdag kan politiet fortælle, at deres betjente har haft travlt, når de har patruljeret langs den dansk-tyske grænse i løbet af den seneste uge.

Mest læste i dag

Tirsdag den 15. oktober blev to biler først på eftermiddagen og med kort tids mellemrum udvalgt til kontrol ved Frøslev grænse af den særlige Politi og Toldenhed fra Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) og Toldstyrelsen i Padborg. Den indledende efterforskning viste, at de to køretøjer kunne sættes i forbindelse med hinanden.

Den forreste bil blev ført af en 19-årige mand fra Holland. 

En anden 19-årig mand – fra Congo men bosat i Holland - var fører af en Range Rover, der viste sig at indeholde tre kilo ecstasy og 1½ kilo amfetamin fordelt i pakker.

De to mænd blev onsdag den 16. oktober fremstillet i et lukket grundlovsforhør ved retten i Sønderborg. De blev begge af dommeren fængslet i fire uger. De kærede ikke.

Sodavandsflasker med metadon

Da en 30-årig svensk statsborger i torsdags den 17. oktober kørte over grænsen i Frøslev, blev bilen udtaget til kontrol af den særlige Politi og Toldenhed fra Udlændingekontrolafdeling Vest og Toldstyrelsen. Det viste sig, at der i hans BMW lå mange store sodavandsflasker, hvoraf en del havde været åbnet. Flaskernes indhold blev testet, og det viste sig, at de indeholdt i alt 39,5 liter Metadon.

Manden blev fredag fremstillet i grundlovsforhør for lukkede døre ved retten i Sønderborg. Han nægtede sig skyldig, men dommeren valgte at fængsle ham i fire uger.

33 kilo hård narkotika gemt i bilen

En 21-årig hollandsk mand i en Suzuki Vitara blev kort efter midnat natten til tirsdag den 22. oktober udtaget til kontrol af personale fra UKA Vest på Frøslev grænse.

En grundig gennemgang af bilen afslørede 30 kg amfetamin og 3 kg ecstasy. 

Den 21-årige har netop været fremstillet i et lukket grundlovsforhør ved retten i Sønderborg. Han nægtede sig skyldig, men blev fængslet i fire uger. Han kærede ikke kendelsen.

"Vi er meget tilfredse med den seneste uges narkotikabeslag ved grænsen," siger politiinspektør Brian Fussing fra UKA Vest i en pressemeddelelse. "Det er meget tilfredsstillende, at både vores tætte samarbejde med Toldstyrelsen bærer frugt, men også at vores politimæssige fokus på både indrejse og kriminalitet giver resultater."

Anbefalet til dig