Stort Rolex-kup i København: Blod bruges som bevis i sagen

17/6/20 11:30

Sarah Steenfeldt

Shutterstock.com
I en sag om et stort Rolex-kub i København, bruges blod som et bevis i sagen.

Det var på en mørk decemberdag i 2018, at to mænd røvede ure for 7,5 millioner kroner, fra en forretning i Illum. To mænd er tiltalt i sagen om røverriet, det skriver Ritzau.

En ansat i smykkeforretning Bucherer i Illum berettede onsdag i Københavns Byret om en den mørke og regnfulde eftermiddag i december, hvor hun var på arbejde da forretningen blev røvet. 

“Jeg tænkte åh nej, nu ikke igen. Jeg ser to mænd komme gående meget hurtigt og vores vagt siger at jeg skal løbe”, fortæller kvinden. 

Hun fortsætter:

“Jeg når at få øjenkontakt med en af mændene. Han peger med en pistol mod mit ansigt. Så tager jeg hænderne op for ansigtet og løber væk, og får en kollega og en kunde med ud.

Det var ikke første gang at kvinden oplevede et røveri i forretningen - også da Bucherer blev udsat for røveri i 2017, var hun til stede.

Nævninger og dommere i byretten skal afgøre om de mænd som er sigtede i sagen, er skyldige i at have røvet 59 Rolex-ure til en værdi af 7,5 millioner kroner. 

Til stede i retten, der er sat i et enormt konferencelokale i Bella Center, er en tætbygget og kronraget mand på 32 år. Han tilstår det meste - pånær et par detaljer. Han blev anholdt fem minutter efter kuppet.

Hans kammerat på 37 år er også til stede i retten - han derimod nægter sig skyldig. Han vil ikke besvare spørgsmål. Begge mændene taler russisk, så en tolk oversætter for dem.

Jack Hurup som er anklager i sagen, afspiller flere videosekvenser fra overvågningskameraer. Her kan man se den ene maskerede mand midt i forretningen. Mens han tripper på fødderne holder han en pistol i strakt arm og peger rundt i forskellige retninger. Den anden mand hamrer igen og igen på flere af forretningens montre med en økse.

Undervejs er personen som huggede med øksen, tilsyneladende kommet til skade. I hvert fald fandt politiets teknikere blod - og dette matcher med stor sandsynlighed den tiltalte, som nægter sig skyldig og ikke vil sige noget, oplyser anklageren.

Blot fem minutter efter røveriet, anholdt en politiassistent den kronragede mand på Købmagergade. Med sig havde han nogle af urene, en pistol og et koben.

Han fortæller under onsdagens afhøring i retten, at han havde afsonet en straf i et lettisk fængsel og derefter traf den anden tiltalte på en byggeplads. Han afviser at kammeraten deltog i røveriet og heller ikke i planlægningen.

Ideen til kuppet kom fra en dansker, som har forbindelse til bandemiljøet, lyder det.

“Jeg blev kontaktet af den danske person, mens jeg var i Letland. Hvis jeg ville tjene nogle penge, så skulle jeg komme,” forklarer den 32-årige.

Kammeraten tog med til København for selskabets skyld. Politiet har skaffet videooptagelser fra  færgeselskabet som sejler mellem Riga og Stockholm, hvor man ved landgangen kan se de to mænd gå ombord. De delte kahyt undervejs.

Sagen fortsætter torsdag og retten forventes at træffe en afgørelse onsdag i næste uge.