Styrthjelmen trykker ikke: Motorbøller får rødt lys af politiet

112
Foto: Shutterstock
To mænd i starten af 20-erne havde en ualmindelig dårlig dag, da de valgte at køre over for rødt lys i krydset Viborgvej / Vestre Ringgade i Århus.

Mest læste i dag

En patrulje fra Østjyllands Politi traf mandag 20. april klokken 17 et noget aparte par på motorcykel.

Styrthjelmene trykkede ikke, i det de ingen havde på, og det kiggede sig utålmodigt omkring, mens de gassede op og passerede stoplinjen oppe på fodgængerfeltet.

Her blev de dog først stoppet af trafikken og senere af politiet. Da betjentene bad dem standse motorcyklen, forsøgte den ene af de unge mænd at løbe fra stedet, mens den anden forsøgte at gasse op, og køre fra stedet. Politibetjentene fik stoppet begge mænd, der straks smed om sig med fornærmelser og højlydte skældsord.

Skæv på to hjul

De to mænd blev anholdt på stedet. Den 20-årige blev sigtet for at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde, fornærmelser overfor politiet, forstyrrelse af den offentlige orden samt at køre uden styrthjelm.

Den 23-årige mand, der havde ført motorcyklen, blev sigtet for narkokørsel, kørsel uden styrthjelm, kørsel uden førerbevis, køre over for rødt samt ikke at efterkomme politiets anvisninger.

Som om det ikke skulle være nok, viste det sig senere, at motorcyklen var stjålet natten til mandag ved en forhandler i Viby. Begge mænd toppede derfor listen over forseelser med en sigtelse for indbrud og brugstyveri af motorcyklen.
 

 

 

Anbefalet til dig