"Sundhedsmedarbejdere" udser sig ældre ofre: Nu advarer Rigspolitiet

18/03/2020

Christian Granhøj Skouboe

112
Rigspolitiet advarer onsdag. Foto: Shutterstock
Onsdag advarer Rigspolitiet på kriminelle, der lader som om de kommer fra Sundhedsstyrelsen. De går fortrinsvis efter ældre borgere.

Mest læste i dag

Efter coronavirussen kom til Danmark har det ikke skortet på tilfælde, hvor svindlere har forsøgt at udnytte virusudbruddet for egen vindings skyld. Vi har set eksempler på maskere mænd, der stormer skadestuen på Herlev Hospital på jagt efter håndsprit. Derudover har der også været en lang række tilfælde, hvor svindlere af den og anden slags har brugt virussen som den udgangspunkt for deres svindel. 

Nu har de kriminelle fundet en ny vinkel på coronavirussen. 

Politiet har de seneste dage set enkelte eksempler på svindlere, som foregiver at komme fra Sundhedsstyrelsen, for derved at skaffe sig adgang til særligt ældre borgeres hjem og værdigenstande.

Det fortæller Rigspolitiet tirsdag i en pressemeddelelse. 

I de få tilfælde, som politiet kender til, har svindlerne opereret ved at ringe på hos ældre borgere og sige, at de kommer fra Sundhedsstyrelsen, og at de er kommet for at rengøre de ældres hjem. Svindlerne har i enkelte tilfælde været iklædt mundbind, handsker og lignende udstyr. 

Stjæler penge og andre værdier

Det er i enkelte tilfælde lykkedes svindlerne, at skaffe sig adgang til borgernes hjem og slippe afsted med værdigenstande og kontante. Sundhedsstyrelsen sender ikke medarbejdere ud til private, og politiet understreger, at man ikke skal lukke fremmede ind i sit hjem.

Sidst i skrivelsen kommer politiet med en opfordring til de danske familier: pas på hinanden. 

"Politiet opfordrer endvidere børn og børnebørn til ældre borgere til at advare dem mod risikoen for svindel, og at fortælle dem, at de ikke skal lukke fremmede ind."

 

Anbefalet til dig