Teenager udgav sig for at være betjent: Havde selv monteret blå blink i en grå personbil

18/11/2019

Christian Granhøj Skouboe

112
Sådan ser rigtige sirener ud. Det var ikke den slags, som den 19-årige havde monteret på sin bil. Foto: Politi.dk
En 29-årig fattede mistanke til to "betjente", der så lidt for unge ud og intet politiskilt havde med.

Mest læste i dag

Lidt i 17 søndag anmeldte en 29-årig mand fra Holbæk, at han netop var blevet standset af to personer i en bil.

En yngre mand havde sagt, at han var fra politiet, og at anmelderen skulle have en bøde for ikke at blinke. De to kørte i en mindre grå personbil, og havde blinket med et blåt lys af anmelderen.

Den 29-årige fattede dog mistanke til, at ”betjentene” var falske, fordi den person som henvendte sig var meget ung, og ikke kunne fremvise et politiskilt, da anmelderen bad om det. ” Betjenten” sagde, at han skulle have en bøde på 1000 kr, men at de kunne halvere bøden, hvis han betalte 500 kr. kontant. Det lykkedes den 29-årige at køre fra stedet, uden at betale nogen penge.

Havde selv monteret blå lys i bilen

Han kontaktede herefter politiet, hvor han kunne komme med så præcise oplysninger om den mistænkelig bil og den falske betjent, at politiet kort efter fik standset bilen på Valdemar Sejrsvej.

Patruljen traf en 19-årig mand fra Holbæk, som førte den grå personbil. På passagersædet sad en 14-årig dreng fra Holbæk. Politiet undersøgte bilen og fandt under kølerhjelmen bag kølergitteret to lamper monteret. Føreren af bilen nægtede al kendskab til episoden på Chr. Hansensvej. Politiet beslaglagde de to lygter til sagen og sigtede den 19-årige for at have udgivet sig for at være politibetjent.

Han kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Anbefalet til dig