Transportministeren roser mandskabet ved den dansk-tyske grænse

112
Foto: Shutterstock
Benny Engelbrecht roser mandskabet ved grænsen for, at grænsekontrollen ikke har lagt hindringer i vejen for godstransport med lastbiler ind og ud af Danmark.

Lige nu læser andre også

Som et led i indsatsen for at begrænse spredningen af coronavirus/covid-19 intensiverede Danmark lørdag den 14. marts 2020 grænsekontrollen ved den dansk/tyske grænse.

For Udlændingekontrolafdeling Vest ved Syd- og Sønderjyllands Politi har opgaven været ganske særlig, idet al indrejse til Danmark skulle ske via tre grænseovergange, som vi deler med tyske politi. Samtidig måtte kontrollen ikke lægge hindringer i vejen for godstransport med lastbiler ind og ud af Danmark. 

Det er lykkedes så godt, at transportminister Benny Engelbrecht i et brev til politikredsen har kvittereret for håndteringen af den særlige situation. 

Ministeren skriver blandt andet:

"Den ekstraordinære situation vi står i, hvor stor dele af samfundet lukker ned, skaber utryghed i befolkningen om helt basale ting, såsom om der fortsat er varer på hylderne i butikken som normalt. Derfor er det vigtigt, at vi holder godstransporten kørende."

"Jeg vil gerne sige til alle involverede, at jeg er dybt imponeret over den måde I har løst den store opgave på. Jeg kan se, at trafikken over grænsen forløber gnidningsfrit uden væsentlige forsinkelser, og at der er et godt samarbejde med kollegaerne på den tyske side – et eksempel til efterlevelse for de andre lande i Europa, hvor køerne er kilometerlange."

"Jeres indsats er med til at betrygge den danske befolkning, og det er vigtigt, når vi som land står midt i en alvorlig sundhedskrise."

 

Anbefalet til dig