Truer parkeringsvagt med pistol

04/12/20 11:45

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Der opstod stort drama, da en parkeringsvagt forsøgte at passe sit arbejde.

Østjyllands Politi fortæller i døgnrapporten, at politikredsen fredag kl. 13.30 fremstiller en 22-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Randers. Han sigtes for at have truet en parkeringsvagt ved at have fremvist en pistol.  

Episoden skete torsdag kl. 14.30 på Niels Ebbesens Gade i Randers C, hvor en p-vagt satte en bøde i ruden på den 22-åriges bil, der holdt ulovligt parkeret. Da den 22-årige kort efter opdagede bøden, kørte han ifølge p-vagten ind foran ham på fortovet og fremsagde nogle verbale trusler. 

Herefter åbnede han handskerummet og fremviste ifølge parkeringsvagten en pistol, inden han kørte fra stedet. 

Politiet blev kontaktet og ud fra bilens registreringsnummer og signalement af manden, fattede Østjyllands Politi hurtigt mistanke til den 22-årige mand. 

Da der var oplysninger om, at han befandt sig hos en ven på en adresse i Vesthimmerland, fik Østjyllands Politi hjælp af kollegerne i Nordjylland, der fredag formiddag tog ud og anholdt ham. I den 22-åriges bil lå en luftpistol, der kan ligne en ægte pistol, samt den parkeringsbøde, han havde fået dagen før. 

Den 22-årige sigtes efter straffelovens §119, der omhandler trusler mod ansatte i offentlig tjeneste. 

Lattergas og kokain

En patrulje fra Østjyllands Politi blev torsdag kl. 22.28 opmærksom på en bil, der kørte langsomt rundt på Mejlgade i Aarhus C. Patruljen fik dirigeret bilen ind til siden og tog kontakt til den 27-årige mandlige bilist, som virkede meget nervøs ved politiets tilstedeværelse. 

Den 27-årige blev visiteret og gemt i hans underbukser lå flere salgsposer med kokain, og i hans lomme lå nogle tusinde kroner i kontanter. Han blev derfor anholdt og sigtet for narkosalg, og hans bil blev ransaget. Under den ransagning fandt patruljen 11 lattergasflasker og flere lattergashætter. 

Den 27-årige erkendte, at han solgte af lattergassen, hvilket han også blev sigtet for.