Trusler sender flere patruljer til dansk gymnasium: Det var bare en joke

20/02/2020

Christian Granhøj Skouboe

112
Politiet sendte flere patruljer af sted mod skolen. Foto: Shutterstock
Flere patruljer forstyrrede torsdag undervisningen på Aurehøj Gymnasium.

Mest læste i dag

Vi ved godt, at terminsprøver ikke er alle gymnasieelevers yndlingsbeskæftigelse, og nogen vil endda gå meget langt for at undgå dem – også for langt.

Sådan siger Nordsjællands Politi torsdag efter de måtte sende flere patruljer til et gymnasium, der havde modtaget trusler. 

Heldigvis viste det sig, at der ikke var fare på færde. Derimod var det en gymnaiseelev med dårlig humor og ringe lyst til at gå til terminsprøver. 

Årsagen til politiets udrykning var, at en administrator for Aurehøj Gymnasiums Facebook-side havde opdaget, at en af gymnasiets elever havde sendt en advarsel om, at man ikke skulle komme i skole i dag.

Administratoren kontaktede derfor Nordsjællands Politi, og selvom de ikke umiddelbart vurderede, at der var tale om en reel trussel, blev flere patruljer alligevel for en sikkerheds skyld sendt til stedet.

 

Blot en joke

Desuden blev redningsberedskabet orienteret og stod stand-by, hvis der skulle blive brug for dem.

Det var således et meget stort maskineri, der blev sat i gang – bare fordi en elev ikke havde fulgt med i timerne og derfor ikke havde lyst til at gå til terminsprøve. Dertil kommer den bekymring, som opstod hos de elever, lærere og forældre, som enten så eller hørte, at politiet var så talstærkt til stede på gymnasiet.

Politiet udtaler om efterspillet af hændelsen: 

"Vi har taget en alvorlig snak med den pågældende elev, som meget brødebetynget har forklaret, at der var tale om en joke. Til det er der kun at sige, at det var en ualmindelig dårlig joke og, at sådan en opførsel får karakteren -3."

 

Anbefalet til dig