Unge panttyve opdager ikke afdød kvinde under indbrud

30/07/2020

Christian Granhøj Skouboe

112
Foto: Shutterstock
En kvinde, der lørdag blev fundet død på Orø, var død af naturlige årsager. En opbrudt dør og en knust rude på findestedet stammede fra et indbrud, som to lokale drenge nu er sigtet for at have begået.

Mest læste i dag

Midt- og Vestsjællands Politi er nu ved at afslutte sine undersøgelser i forbindelse med fundet af en død kvinde i et hus på adressen Kratvej 54, Gamløse, 4305 Orø. Kvinden blev fundet i lørdags. 

Omfattende tekniske undersøgelser og en obduktion har indtil videre ikke med sikkerhed kunnet bekræfte identiteten på den afdøde kvinde. Politiet arbejder videre hermed ud fra en klar formodning om, at det er adressens kvindelige beboer, som er fundet død. Det opltser Midt- og Vestsjællands Politi

Obduktionen kunne i øvrigt klarlægge, at kvinden var død af naturlige årsager efter akut opstået sygdom. Retsmedicinerne fandt ingen indikationer på, at hun havde været udsat for en strafbar handling.

Lå død i ugevis

Retsmedicinerne vurderer, at kvinden kan have ligget død på stedet i op til flere uger.

Politiets og kriminalteknikeres undersøgelser på findestedet i lørdags afdækkede, at en dør var blevet brudt op, ligesom en rude fandtes knust, uden at der umiddelbart kunne findes en forklaring herpå i forbindelse med fundet af den afdøde beboer.

Efterforskning førte i den anledning til, at to lokale drenge på 14 og 16 år fra Orø kunne mistænkes for at have begået indbrud på kvindens bopæl. Begge drenge er nu sigtet og afhørt til indbruddet, som de begik for at stjæle pantflasker og i øvrigt uden kendskab til, at kvinden lå død på adressen.

Drengene blev afhørt om indbruddet i overværelse af deres værger og en repræsentant fra de sociale myndigheder i Holbæk kommune. Den 16-årige vil senere høre nærmere fra politiet, når straffesagen skal afgøres, medens den 14-årige er under den kriminelle lavalder og derfor ikke kan straffes.

 

Anbefalet til dig