Vælter gravsten og stjæler: Danske kirker hærget i weekenden

27/7/20 11:15

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Flere kirker blev i denne weekende udsat for tyveri og hærværk af den grove skuffe.

I denne weekend har de kriminelle haft et øje rettet mod landets kirker. Det har dog ikke været, fordi de ville forbi gudstjenesten søndag og tilstå deres synder. Det er der i hvert fald intet som helst, der tyder på.

Det fortæller politiet i Nordsjælland, der mandag måtte rykke ud til Krogstrup Kirke ved Jægerspris. Her havde en eller flere gerningsmænd brugt weekenden på at ribbe kirken for værdifuldt metal. Nærmere betegnet den slags, der er i nedløbsrør og tagrender. Helt præcis har tyvene stjålet to tagrender af kobber og ti nedløbsrør fra kirken. 

Sådan så kirken ud, da tyvene var færdig:

Foto: Presse-fotos.dk

Foto: Presse-fotos.dk

 

Foto: Presse-fotos.dk

Foto: Presse-fotos.dk

 

Vælter gravsten

Det stopper dog ikke med tyveri. Det er ikke kun på det nordlige Sjælland, at weekenden er gået hårdt ud over kirkerne. Det bekræfter Sydsjællands Politi, der i starten af weekenden også måtte rykke ud til en grov hændelse ved en af landets kirker. 

Politiet fik fredag morgen en anmeldelse om, at der var blevet begået hærværk på Nakskov Kirkegård. I tidsrummet mellem torsdag klokken 18 og fredag morgen var 13 store gravsten blevet væltet, hvoraf fire havde fået skader. Herudover var der lyslanterner, der var blevet revet op og blomster, der var blevet ødelagt.

Billeder fra kirkens videoovervågning viste, at det var to unge drenge, der stod bag, og senere fredag formiddag blev de to gerningsmænd genkendt af en medarbejder fra kirken. De viste sig at være 11 og 14 år, og begge fra lokalområdet. Politiet blev tilkaldt og drengenes forældre blev kontaktet.

Der venter nu en erstatningssag.