Vanvidsbilist overhaler indenom og påkører bil med hestetrailer - derefter stikker han af til fods

06/11/2019

Christian Granhøj Skouboe

112
Det gik vildt for sig på vejene. Foto: Rigspolitiet
Kl. 19.40 skete et alvorligt uheld på Vestmotorvejen ved Vemmedrup, hvor flere biler kørte sammen. Uheldet skete, da en mindre blålilla personbil overhalede indenom i nødsporet. Da bilen blev ført fra nødsporet tilbage i første vognbane, ramte bilen en anden personbil, som trak en hestetrailer med en hest, som blev ført af en 48-årig mand fra Gentofte. Den mindre personbil påkørte den bagerste del af hestetraileren, og ramte herefter en bagvedkørende bil, som blev ført af en 38-årig mand fra Esbjerg. Vragdele fra den 38-åriges bil ramte et fjerde køretøj. Hestetraileren og tre biler endte i grøften langs motorvejen. Politi og ambulance blev sendt til stedet, og motorvejen blev afspærret. Trafikken blev ledt af motorvejen ved afkørsel 33 - Vemmedrup. Gik fra gerningsstedet Hesten blev frigjort fra hestetraileren og slap fri, men blev indfanget af ejeren. Ingen personer eller hesten kom alvorligt til skade ved uheldet. Føreren og passagererne fra den mindre personbil, som var årsag til uheldet efterlod bilen på stedet og var gået før politiet nåede frem. Politiet undersøgte uheldsstedet og optog en rapport, som skal belyse omstændighederne ved uheldet med de flygtede personer. Først kl. 21.20 var der ryddet op på stedet, så vejen igen kunne åbnes. Politiet kontaktede ejeren af den mindre personbil, som kunne dokumentere, at han havde solgt bilen kort forinden. Politiet fandt frem til den nye ejer af køretøjet, en 20-årig mand fra Skibby, som opholdt sig på en adresse i København. Han og en 17-årig mand fra København blev anholdt, som mistænkt for at have befundet sig i den mindre blålilla personbil, da uheldet skete. Forud for uheldet skete, havde politiet fået anmeldelse om, at samme blålilla bil havde kørt hasarderet på Vestmotorvejen i østgående retning ved Ringsted. Bilen havde foretaget flere overhalinger indenom, som havde skabt hårde opbremsninger og farlige situationer. Nu skal sagen vurderes af anklagemyndigheden, som skal tage stilling til om der skal ske fremstilling i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling i forbindelse med den hasarderede kørsel, som førte til det alvorlige uheld.  

Mest læste i dag

Kl. 19.40 skete et alvorligt uheld på Vestmotorvejen ved Vemmedrup, hvor flere biler kørte sammen. Uheldet skete, da en mindre blålilla personbil overhalede indenom i nødsporet. Da bilen blev ført fra nødsporet tilbage i første vognbane, ramte bilen en anden personbil, som trak en hestetrailer med en hest, som blev ført af en 48-årig mand fra Gentofte.

Den mindre personbil påkørte den bagerste del af hestetraileren, og ramte herefter en bagvedkørende bil, som blev ført af en 38-årig mand fra Esbjerg. Vragdele fra den 38-åriges bil ramte et fjerde køretøj. Hestetraileren og tre biler endte i grøften langs motorvejen. Politi og ambulance blev sendt til stedet, og motorvejen blev afspærret. Trafikken blev ledt af motorvejen ved afkørsel 33 - Vemmedrup.

Gik fra gerningsstedet

Hesten blev frigjort fra hestetraileren og slap fri, men blev indfanget af ejeren. Ingen personer eller hesten kom alvorligt til skade ved uheldet. Føreren og passagererne fra den mindre personbil, som var årsag til uheldet efterlod bilen på stedet og var gået før politiet nåede frem. Politiet undersøgte uheldsstedet og optog en rapport, som skal belyse omstændighederne ved uheldet med de flygtede personer. Først kl. 21.20 var der ryddet op på stedet, så vejen igen kunne åbnes.

Politiet kontaktede ejeren af den mindre personbil, som kunne dokumentere, at han havde solgt bilen kort forinden. Politiet fandt frem til den nye ejer af køretøjet, en 20-årig mand fra Skibby, som opholdt sig på en adresse i København.

Han og en 17-årig mand fra København blev anholdt, som mistænkt for at have befundet sig i den mindre blålilla personbil, da uheldet skete. Forud for uheldet skete, havde politiet fået anmeldelse om, at samme blålilla bil havde kørt hasarderet på Vestmotorvejen i østgående retning ved Ringsted. Bilen havde foretaget flere overhalinger indenom, som havde skabt hårde opbremsninger og farlige situationer.

Nu skal sagen vurderes af anklagemyndigheden, som skal tage stilling til om der skal ske fremstilling i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling i forbindelse med den hasarderede kørsel, som førte til det alvorlige uheld.

 

Anbefalet til dig