Ventende ved busstoppested beskudt med fyrværkeri: Farlige episoder i hele Aarhus

02/01/2020

Christian Granhøj Skouboe

112
Torsdag har politi og dyrlæger måtte aflive op mod 100 grise, der kom til skade i færdselsuheldet.
Også dagen efter nytårsaften bød på talrige episoder, hvor uskyldige aarhusiansere blev beskudt med fyrværkeri.

Mest læste i dag

Onsdag kl. 15.52 stod en 24-årig kvinde sammen med flere andre personer ved et busstoppested i krydset Vestre Ringgade/Viborgvej i Aarhus, da der pludselig blev affyret fyrværkeri fra en lejlighed med retning mod de ventede buspassagerer. Den 24-årige kvinde kunne udpege den lejlighed, hvor fyrværkeriet, der blev beskrevet som ”heksehyls-lignende”, blev afskudt fra, og betjentene tog kontakt til den 15-årige pige, der angiveligt skulle have affyret det, og gav hende klar besked om ikke at gøre det igen.

Kun lidt over en halv time senere, var den gal igen. Her fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at fire unge personer løb rundt og affyrede fyrværkeri på boldbanerne ved Brabrandhallen på Engdalsvej i Brabrand. Det lykkedes dog ikke politiet at få fat på de unge mennesker.

Omkring kl. 17.44 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at nogle personer kørte rundt i en bil på Lillegade i Grenaa og kastede kanonslag ud af vinduet i retning mod folk på gaden. Anmelderen havde set to personer i bilen, en mand, da sad på forsædet, iført rød jakke og kasket og en kvinde på passagersædet.

Det billede fortsatte onsdag aften. 

Ikke så lang tid før klokken 22 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en flok drenge skød fyrværkeri af ved Janesvej i Brabrand. Ifølge anmelderen skød de fyrværkeriet hen ad vejen i stedet for op i luften, men dog ikke umiddelbart mod andre personer.

Både passagerer og busser beskudt

Senere fik politiet en anmeldelse om, at nogle personer stod og affyrede bomberør ved Reginehøjvej i Aarhus N. Da betjentene kom til stedet kunne de se to personer, der stod og affyrede bomberør, men da personerne fik øje på politibilen, løb de fra stedet. Betjentene tændte for udrykningen for at få dem til at standse, hvilket de ikke gjorde. Betjentene satte derfor efter dem til fods og råbte flere gange til de to personer, at de skulle standse. Det lykkedes betjentene at få fat i den ene af dem, en 18-årig mand, der blev anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Det lykkedes ikke at få fat i den anden person.

Kort efter midnat natten til torsdag fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der på Silkeborgvej i Brabrand blev affyret fyrværkeri fra en sort stationcar mod personer, der stod ved at busskur. Bilen kørte efterfølgende fra stedet, og det lykkedes ikke for patruljerne at finde frem til den.

Tidligt torsdag morgen, kl. 06.10, blev Østjyllands Politi kontaktet af en buschauffør på den aarhusianske buslinje 4A, der ved Karen Blixens Boulevard i Brabrand havde oplevet at en gruppe drenge havde skudt med fyrværkeri efter busserne. Der var intet signalement af drengene, og det lykkedes ikke for patruljerne at finde frem til dem.

Anbefalet til dig