Ville snørre politiet: Forsøgte at købe heroin og hestebedøvelse på nettet

12/12/2019

Christian Granhøj Skouboe

112
Politiet fulgte med, selvom en 30-årig troede, at han var anonym. Foto: Rigspolitiet
Politiet kiggede med, da en 30-årig mand købte store mængder narkotika på internettets så godt som anonyme afkroge, hvor han betalte med bitcoins. Torsdag faldt dommerens hammer, som sender manden 11 år i spjældet.

Mest læste i dag

Retten i Nykøbing Falster har i dag afsagt dom i en sag vedrørende betydelige mængder euforiserende stoffer, herunder hovedsageligt amfetamin, men også ecstasypiller, MDMA, heroin og ketamin. Den 30-årige mand var tiltalt for over en periode på to år at have indført større mængder euforiserende stoffer, som han via postvæsnet fik leveret til flere adresser i Nykøbing Falster, hvorfra han videresolgte stofferne.

Stofferne var købt via the dark web - på dansk kaldet det mørke net - og betalt med bitcoins. Både det mørke net og bitcoins er i høj grad anonyme og kan ikke spores på samme måde som fx et betalingskort, der er udstedt af ens bank. 

Retten fandt, at straffen skulle udmåles til en fællesstraf på 11 års fængsel, idet den tiltalte var tidligere straffet og herfra havde et år i reststraf.

Den domfældte har anket dommen, men er fortsat fængslet.

"Dommen er resultatet af en dygtig og omfattende efterforskning foretaget af politikredsens lokale efterforskning i Nykøbing Falster, og jeg er meget tilfreds med dommen i dag," fortæller anklager Lotte Nielsen i en pressemeddelelse.
 

 

Anbefalet til dig