Vis os dit kørekort, ellers..: Tre falske betjente stopper kvinde i bil

112
De falske betjentes bil var udstyret med en sirene. Foto: Thomas Tolstrup
Søndag morgen blev en kvinde stoppet af tre falske betjente.

Lige nu læser andre også

Østjyllands Politi advarer mandag mod tre falske betjente, som gjorde ordensmagten opmærksomme på sig selv i weekenden. Her patruljerede de søndag morgen rundt og generede bl.a. en kvinde, der oplevede, at stemningen blev "ubehagelig"

Det fortæller politikredsen i døgnrapporten.

Her forklarer Østjyllands Politi. at en 28-årig kvinde søndag morgen morgen standset af tre mænd, der udgav sig for at være fra politiet. Kvinden kom kørende på Gl. Århusvej i Randers kort før klokken 09.49, da en bagvedkørende sort Seat pludseligt tændte et udrykningsblink i forruden, og kvinden holdt derfor ind til siden og standsede.

Kvinden fortæller, at de tre personer i bilen derefter rettede henvendelse til hende, sagde hun kørte for stærkt og bad om et kørekort.

Bliver ubehagelig

Kvinden var skeptisk og bad derfor mændene om at se politi-ID. Det gjorde øjensynligt mændene vrede, og tonen blev nu ubehagelig. Mændene truede kvinden med, at hun ville ryge ind i deres bil, hvis hun ikke viste kørekort, men de endte dog med at køre fra stedet i retning mod Aarhus.

Køretøjet beskrives som en ældre, sort Seat af ukendt model med en rød skærmkant ved venstre forhjul og uden nummerplader på.

De tre mænd var: ca. 22-25 år, to af dansk udseende og én af udenlandsk udseende. Østjyllands Politi hører gerne fra folk, der kan have oplysninger om mændene eller bilen på tlf. 114.

Udover at advare mod forbryder som udgiver sig for at være betjente, slår Østjyllands Politi fast, at kvinden reagerede helt rigtigt. Sådan bør man også selv tackle det, hvis man står i en lignende situation.  

"Hvis du er i tvivl om, om en person rettelig er fra politiet, kan du altid bede om at få vist politi-ID. Bliver du udsat for en falsk betjent, skal du altid ringe til politiet med det samme," fortæller Østjyllands Politi.

 

Anbefalet til dig