Efter flere års underskud.
Lige nu læser andre
I mere end tre årtier har Jensens Bøfhus været en del af danskernes hverdagsliv. Fra familieaftener med softice ad libitum til frokoster med bøf og favoritsauce, men nu er det slut.
Efter flere års underskud og faldende gæstetal har ejerne besluttet at lukke kæden. De 12 tilbageværende restauranter bliver overtaget af konkurrenten Bone’s, som fremover vil drive dem under nye koncepter.
Dermed forsvinder et af Danmarks mest kendte restaurantnavne for altid.
Et stykke dansk restaurantkultur lukker
Jensens Bøfhus blev grundlagt i Aarhus i 1990 og voksede sig siden til en landsdækkende succes med 50 restauranter.
Men de seneste år har været hårde. Ifølge ledelsen har virksomheden tabt over 200 millioner kroner på fem år, og det blev umuligt at vende udviklingen.
Læs også
“Vi kan se os selv i øjnene og sige, at vi har prøvet alt, men det har vist sig umuligt for os,” siger direktør Mikkel Hammershøj fra holdingselskabet Selfinvest via Børsen.
Bone’s overtager stafetten
Overtagelsen betyder, at Bone’s nu får adgang til Jensens Bøfhus’ bedste lokationer. Bone’s-direktør Jan Laursen kalder det en naturlig udvidelse og en mulighed for vækst: “Vi overtager nogle fantastiske restauranter og ser frem til at bygge videre på dem.”
Nogle af de tidligere Jensens-restauranter bliver gradvist omdannet til Bone’s, mens andre vil blive brugt til nye koncepter.
Et farvel med følelser
For mange danskere markerer beslutningen afslutningen på et stykke kulturhistorie.
Jensens Bøfhus var på sit højeste en fast del af bybilledet og en sikker klassiker for både børnefamilier og studerende.
Læs også
Nu slukkes grillen for sidste gang og med den forsvinder et stykke dansk restaurantarv, der engang var symbolet på hverdagsluksus i brun sauce.