Nyheder24.dk
Forside Viral Han putter en køkkensvamp i fryseren: Årsagen vil komme bag...

Han putter en køkkensvamp i fryseren: Årsagen vil komme bag på mange

Han putter en køkkensvamp i fryseren: Årsagen vil komme bag på mange

Det simple trick, kan være en stor hjælp i køkkenet.

Lige nu læser andre

Mange danskere har faste rutiner i køkkenet. Opvasken klares ofte hurtigt, og tingene får lov at ligge, til der igen er brug for dem.

Ved vasken ligger der næsten altid en svamp, som bliver brugt igen og igen.

Den ser uskyldig ud og føles som en hjælp i hverdagen.

Alligevel er køkkenet et af de steder, hvor bakterier lettest får fat.

Særligt i vintermånederne, hvor udluftning sker sjældnere, og fugt hænger længere i luften.

Læs også

Her kan små vaner få større betydning, end mange tror.

Det skriver obchodpromiminko.

Kulde som hjælp

En køkkensvamp samler hurtigt rester af sæbe, fedt og madrester.

Overfladen bliver skyllet ren, men inde i svampen lever mikroorganismer videre.

Bakterier trives især i varme og fugtige miljøer, og her giver svampen dem ideelle betingelser.

Læs også

Mange skyller svampen grundigt og håber, at det er nok.

Kogning slider hurtigt materialet op, og kemiske midler fravælges ofte i danske hjem, hvor milde løsninger foretrækkes.

Derfor har flere fået øjnene op for et alternativ, som allerede findes i næsten alle husholdninger.

Kulde bremser mikroorganismers aktivitet. Når svampen fryses, kan der dannes iskrystaller i nogle af cellerne, og en del bakterier mister evnen til at formere sig.

Effekten ses ikke med det blotte øje, men kan mærkes i brug, blandt andet ved mindre lugt.

Læs også

Metoden er enkel. Svampen skylles grundigt med varmt vand og vrides, så den stadig er let fugtig.

Derefter lægges den i en pose eller lille beholder og placeres i fryseren natten over. Om morgenen føles den mere neutral og frisk.

God vane i hverdagen

I mange danske hjem tørrer opvask og køkkenredskaber langsommere om vinteren.

Fugt ved vasken bliver hængende, og her kan frysermetoden fungere som et ekstra skridt mod bedre hygiejne uden ekstra udgifter.

Tricket erstatter dog ikke almindelig udskiftning.

Læs også

En svamp bør stadig skiftes jævnligt, især hvis den begynder at smuldre, lugter efter skylning eller har været brugt til råt kød.

Fryseren fjerner hverken fedt eller madrester, så grundig skylning er nødvendig hver gang.

Som mange andre små køkkenrutiner handler det om forebyggelse.

Ventilation frem for kraftige dufte, enkle løsninger frem for hårde midler.

En frossen køkkensvamp er ikke mirakelarbejde, men kan gøre hverdagen lidt mere behagelig og køkkenet en smule friskere.

Læs også

Ads by MGDK