Nyheder24.dk
Forside Mad Ekspert om Airfryeren: Det populære redskab har denne store begrænsning

Ekspert om Airfryeren: Det populære redskab har denne store begrænsning

Ekspert om Airfryeren: Det populære redskab har denne store begrænsning
Foto: Shutterstock

Det populære køkkenredskab er blevet brugt af mange rundt omkring i Danmark.

Lige nu læser andre

Det er ikke gået nogens næse forbi, at airfryere er blevet et yderst populært køkkenredskab rundt omkring i de danske hjem.

Et hav af danskere fik sig en airfryer tilbage til jul, som jo ikke ligger forfærdeligt langt tilbage i fortiden. Alligevel har mange dog nået at eksperimentere meget med deres airfryer. For disse to dansker er dette med stor succes. Der opleves dog en stor begrænsning.

Nyheder24 skrev tidligere om lange ventetider på Airfryer-kogebøger. Og nu melder ekspert om en stor begrænsning i et interview med TV2.

Anne-Sophie Lahme, madskribent og ekspert i fødevaretendenser, forklarer airfryerens popularitet med dens effektivitet og sundhedsmæssige fordele: “Vi vil gerne skære ned på forbruget af fedtstof helt generelt, og det giver airfryeren mulighed for.”

Airfryeren har også ændret på de typer af retter, folk laver, hvilket Lahme beskriver som “lidt de hurtige løsninger”. Hun pointerer, at mens airfryeren gør det nemmere at lave mad, ændrer den ikke nødvendigvis brugerens madlavningskompetencer: “Man bliver ikke bedre til at lave mad af at have en airfryer, for det er jo bare en ovn.”

Det kan altså blive en udfordring i fremtiden, hvis brugen af Airfryer bliver så stor, at hjemmekokkene rundt i landet slet ikke får råvarerne i hånden, men blot hælder poser i Airfryeren.

Med sit kompakte design og brugervenlighed har airfryeren vist sig at være et ideelt køkkenredskab for både den erfarne og den uerfarne kok. Denne tendens afspejler en bredere udvikling i det danske samfund, hvor folk søger praktiske og energieffektive løsninger i hverdagen. Airfryerens stigende popularitet er et tydeligt tegn på, at danske forbrugere værdsætter bekvemmelighed og effektivitet i deres kulinariske bestræbelser.

Læs også

Ads by MGDK