Nyheder24.dk
Forside Nyheder 9 fødevarer som du aldrig bør sætte i køleskabet

9 fødevarer som du aldrig bør sætte i køleskabet

9 fødevarer som du aldrig bør sætte i køleskabet
Foto: Shutterstock

Stop med at sætte disse fødevarer i køleskabet nu.

Lige nu læser andre

Vi har alle brug for et køleskab til at køle vores friske råvarer, så de kan holde sig længere. 

Selvom vi mener, at det er det bedste sted, at opbevare vores letfordærvelige varer, så er der faktisk visse fødevarer, du aldrig bør sætte i køleskabet. 

Faktisk, vil det at opbevare disse fødevarer ved en kold temperatur, kun få dem til at blive hurtigere dårlige, reducere deres næringsværdi og hurtigt reducere smagen. 

I virkeligheden opbevares disse bedst ved stuetemperatur. 

Læs også

At holde disse fødevarer ude af køleskabet, vil også spare dig for at smide mad ud, hvilket er spild. 

Så hvis du er usikker på, hvilke dagligvarer der skal køles, er her ni fødevarer, som du aldrig bør sætte i køleskabet.

  1. Brød

Dette er ofte et emne der er til debat, men brød bør ikke opbevares i køleskabet. 

Molekylerne i brødstivelse omkrystalliserer meget hurtigt ved kølige temperaturer, hvilket får brødet til at blive forældet meget hurtigere i køleskabet. 

Derudover gør dette brødet hårdt og sejt.

Opbevar altid brød i en brødkasse. 

  1. Kartofler

Generelt bør kartofler og søde kartofler opbevares i spisekammeret. 

Hvis de opbevares i køleskabet, kan kolde temperaturer få deres stivelse til hurtigt at blive til sukker, hvilket gør kartoflen hårdere og sødere. 

Opbevar i stedet dine kartofler i en godt ventileret kurv eller skab uden direkte sollys. 

Opbevar kartofler i en papirpose, ikke plastik, da plastikposer forhindrer luftstrøm og akkumulerer fugt.

  1. Tomater

Hvis du har mestret kunsten at dyrke tomater, skal du ikke begå den fejl at opbevare din høst i køleskabet. 

Generelt fortsætter tomater med at modnes ved stuetemperatur, så afkøling vil stoppe modningsprocessen og sløve smagen. 

Derudover forårsager køleskabstemperaturer skade på tomaternes skind og gør dem mere vandige. 

Så hvis du vil bevare saftige, velsmagende tomater, skal du holde dem ude på køkkenbordet, væk fra direkte sollys.

  1. Honning

Honning er et naturligt konserveringsmiddel, så det behøver ikke opbevares i køleskabet. 

Derudover vil en kold temperatur få det til at krystalisere, hvilket gør det vanskeligere at smøre ud. 

Hvis du vil have flydende honning, skal du altid opbevare den i et skab ved stuetemperatur.

  1. Avocado

Uanset om du har lyst til most avocado vil pifte en salat op, skal du huske ikke at opbevare avocadoer i køleskabet. 

Når du køber dem fra supermarkedet, er de stadig hårde og har brug for et par dage til at modnes, før du spiser dem. 

Disse kan kun modnes ved stuetemperatur, så de holdes bedst ude af køleskabet. 

Den eneste undtagelse er, når en avocado er helt moden, og du ikke er klar til at spise den. 

Bare sørg for, at spise den inden for to eller tre dage for maksimal smag.

  1. Meloner

Du tror måske, at uskårne meloner vil holde længere i køleskabet, men de opbevares faktisk bedst i din frugtskål.

Køling vil ændre smag, tekstur og farve. 

Hele melonen skal opbevares ved stuetemperatur. 

Det eneste tidspunkt, du kan opbevare den i køleskabet, er, når du har skåret i den. 

Sørg for at pakke den tæt ind i film inden du sætter den i køleskabet. 

De samme regler gælder for mango og peberfrugter.

  1. Hvidløg

Hvidløg kan øjeblikkeligt spice de fleste måltider op, men smagen går faktisk hurtigt af dem, hvis de opbevares i køleskabet og de får en mere gummiagtig tekstur. 

Opbevar altid hvidløg på er tørt og godt ventileret sted.

  1. Jordbær

Hvis du nyder at spise saftige jordbær, er disse bedst udeladt af køleskabet. 

Jordbær vil opsuge vand eller fugt fra de kolde temperaturer, hvilket får dem til at ødelægges eller miste deres sødme. 

Det er bedst, at opbevare jordbør på køkkenbordet væk fra direkte sollys. 

  1. Løg

Du skal aldrig opbevare løg i køleskabet. Dette vil tilføje fugt, efterlade dem med en grødet tekstur og gøre dem bløde. 

Det er bedst, at opbevare løg i en ventileret kurv og på et køligt og mørkt sted.

Læs også

Ads by MGDK