Advarer alle iPhone-brugere

11/2/22 14:10

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Er du iPhone-bruger, er det vigtigt, at du hurtigst muligt får opdateret systemsoftwaren.

Det er ingen hemmelighed, at mange har en tendens til at ignorere softwareopdateringer. Og det er ingen undtagelse blandt iPhone-brugerne.

Er du blandt dem, der har en tendens til at udskyde sådanne opdateringer, bør du overveje det en ekstra gang med den seneste softwareopdatering fra Apple.

Producenten bag den populære iPhone har netop udsendt en varsel til alle iPhone-brugere om, at de skal opdatere deres systemsoftware. Den nuværende version af systemsoftware har nemlig et sikkerhedshul.

Ifølge Apple har de modtaget meldinger om, at ondsindet webindhold har inficeret brugeres smartphone - og at dette kan være blevet 'aktivt udnyttet'.

Personer, der ikke har helt rent mel i posen, udnytter dette sikkerhedshul til at inficere iPhones, hvilket de kan blive ved med, indtil samtlige udsatte iPhones har fået opdateret sin systemsoftware.

Apple har ikke meldt ud om, hvilken fejl, der konkret er tale om. Dertil har de heller ikke fortalt om, hvad de mener, at den kan være blevet 'aktivt udnyttet'.

Det eneste, der er meldt ud er, at det er en kritisk sårbarhed, der medfører, at man kan blive ramt ved blot at klikke på et link. Det forventes ikke, at Apple deler ud af detaljerne, før de fleste brugere har sørget for at få opdateret deres iPhone.

Ifølge Apple er den nye softwareopdatering tilgængelig til følgende enheder: iPhone 6S og nyere, iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere, iPad 5. generation og nyere, iPad mini 4 og nyere, samt iPod touch (7. generation).

Det er ikke længe siden, at Apple udsendte den helt store 15.3-opdatering. Faktisk er det kun få uger siden. Alligevel er det allerede blevet tid til at opdatere sin iPhone igen.

At de udsender en ny softwareopdatering så kort tid efter, vidner om, at der er tale om en meget alvorlig sårbarhed. Derfor er det vigtigt, at man sørger for at få opdateret sin iPhone (og øvrige Apple-enheder) hurtigst muligt.