Advarer danskerne: Batterier kan bryde i brand

Foto: Shutterstock
Sikkerhedsstyrelsen advarer nu mod batterier, der kan være farlige at bruge.

Mest læste i dag

Julen er overstået og nytårsaften lurer lige om hjørnet. 

Årets sidste dag er for mange lig med, at der skal fyres krudt af, når klokken slår midnat. Selvom det er en festlig lejlighed, skal der dog stadigvæk være styr på sikkerheden. Brillerne bør være på og fyrværkeriet af en ordentlig kvalitet. 

Det sker dog, at der bliver solgt fyrværkeri i Danmark, der ikke helt lever op til standarden. Det får nu Sikkerhedsstyrelsen til at advare mod nogle festbatterier, der er produceret af Aalborg Fyrværkerifabrik A/S. De fjernes øjeblikkeligt fra markedet. 

Hold øje med disse batterier

Konkret drejer det sig om sammensatte batterier, der har navnet AFAC Aalborg Festbatteri - ALB300, fortæller Sikkerhedsstyrelsen. 

"Der er risiko for at artiklen bryder i brand efter funktion," skriver Sikkerhedsstyrelsen i en pressemeddelse, inden de fortsætter: 

"Når en artikel har flammer, eller der opstår flammer efter 120 sekunder efter funktion, er der risiko for brandsmitte til det omkringliggende miljø, hvorved der opstår risiko for forbrændingsskader under et eventuelt slukningsarbejde, samt skader på værdier."

De tilbagetrukne "AFAC Aalborg Festbatteri" har følgende numre, man bør holde øje med:

  • CE-reg.nr. 1008-F2-69259898
  • varenr. BA-CE-300-18-22
  • batch nr. 20-1002-003

 

Anbefalet til dig