Advarer danskerne: Nu skal du passe ekstra godt på

Foto: Shutterstock

Sommeren har langt om længe ramt Danmark - men med den kommer der også noget, som man bør være ekstra opmærksom på.

I disse dage er der lunt sommervejr og solskin. De fleste har sikkert glædet sig til, at vejret endelig er begyndt at minde om sommer. 

Vejret indbyder nemlig til hygge udendørs i haven, på altanen eller terrassen. Og det er netop i den forbindelse, at du bør være ekstra opmærksom. 

Med sommeren kommer nemlig også højsæsonen for, at tyveknægte lister sig ind i de danske hjem - det er nemlig langt nemmere nu, hvor der ofte står et vindue eller en dør åben. Man skal også huske på, at det for nogle tyve ikke er en hindring, at husets beboere er hjemme - for her er der mange som netop slet ikke forestiller sig, at nogen kan finde på at komme på uønsket visit.

Læs også

Magnus Heunicke melder ud: Her håber han på mundbind kan fjernes

Ifølge forsikringsselskabet Tryg, der er Danmarks største forsikringsselsskab - så er det noget der sker hver eneste år. Det skriver B.T..

"Det er både ærgerligt og ubehageligt, når en fremmed har været i dit hjem og stjålet ting fra dig. Og dét endda, mens du var hjemme. Det kommer bag på mange, at tyven tør vove sig ind på en matrikel, hvor beboerne åbenlyst er til stede. Men det sker år efter år," lyder det fra Camilla Nielsen, forebyggelseschef i Tryg.

Hun tilføjer også, at tyven vælger den nemmeste løsning - derfor vil de ikke besvære sig med at bryde en dør op eller knuse en rude, når man om sommeren ofte kan gå direkte ind i mange huse. 

Lås altid en ubevogtet hoveddør 

Udover at det er ubehageligt at få ubudne gæster, så er der faktisk flere problematikker i det. Hvis en tyv kommer ind i hjemmet gennem et åbent vindue eller en ulåst dør - også selvom det ikke er i stueplan - så kan det betyde at din forsikring ikke dækker alle de stjålne værdier, eller kun delvist dækker. 

Derfor er ikke åbent vindue eller en ulåst dør ikke blot noget der lokker tyven, men også noget der kan mindske dine erstatninsmuligheder.

Et forsikringsselskab ser nemlig på, om tyveriet er sket fra en bygning eller et lokale der var forsvarligt aflåst - eller ikke. 

Camilla Nielsen fortæller i den forbindelse, at der ved tyveri fra en ulåst bygning eller lokale kan risikeres, at der ikke er dækning for stjålne smykker eller penge. Der kan ligeledes være begrænsninger for dækning af visse andre værdigenstande. 

Der er dog dækning for øvrige typer af effekter, selvom tyven har kunne gå uhindret ind i boligen. Der kan dog være forskel på hvordan dækningen er, alt efter hvilket forsikringsselskab man har.

Læs også

Stephanie fra Årgang 0 afslører baby-planer

Derfor opfordrer hun til, at man låser sin hoveddør hvis den ikke er under opsyn - eksempelvis mens man befinder sig i haven, er gået i bad eller befinder sig på en anden etage i hjemmet.

I Danmark er det smykker og ure der er tyvenes foretrukne bytte. Herefter kommer kontanter, computere og tablets. Det viser en opgørelse fra Forsikring og Pension. 

Derudover er andre mobiltelefoner, kameraer, værktøj og designermøbler også blandt tyvenes foretrukne tyvekoster.