Advarer: Her bliver der ikke fjernet skrald

Advarsler
Foto: Shuttersotck.com
Der vil i de kommende dage være en del skraldemænd som har nedlagt arbejdet, derfor vil nogle danskere blive ramt af, at deres fyldte skraldespande ikke bliver tømt.

Mest læste i dag

Weekenden står for døren - og det gør den pludselig også for en del skraldemænd, som ellers skulle have været på arbejde, det skriver TV 2 Lorry.

Det vil gå ud over beboere i flere kommuner på Sjælland. 

Skraldemændene har valgt at nedlægge arbejdet i en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse. I en pressemeddelelse oplyser skraldefirmaet Remondis, at arbejdet er nedlagt indtil på mandag. 

Samtidig beklager Remondis de gener som det må medfører for borgerne. 

Arbejdsnedlæggelsen vil påvirke følgende kommuner: 

Brøndby, Gladsaxe, Gentofte, Lyngby, København, Roskilde, Rudersdal og Helsingør.

Det er forskelligt hvordan arbejdsnedlæggelsen rammer kommunerne, her er oversigten over hvilket skrald som ikke bliver hentet:

  • I Brøndby, Gentofte og Lyngby kommune bliver dagrenovation/restaffald ikke hentet. 

  • I Gladsaxe Kommune bliver genbrug, haveaffald og storskrald ikke hentet. 

  • I Københavns Kommune bliver haveaffald ikke hentet. 

Det er ikke første gang at skraldemændene i København nedlægger arbejdet, tirsdag den 17. juni blokerede flere skraldemænd nemlig morgentrafikken i København - det skyldes at de var utilfredse med arbejdsvilkårene.

Her var der nemlig tale om at skraldemændene skulle køre ud senere på dagen. Det skabte utilfredshed blandt skraldemændene, som var bekymret for at de derfor ville komme til at spærre for trafikanter i morgentrafikken. 

Det var dog ikke den eneste årsag - det handlede også om at affald-opgaverne i København fra 2022 skal overgå til Amager Ressource Center - og det er en ansættelsessituation som skraldemændene er nervøse for.

Det vides dog ikke om denne weekends arbejdsnedlæggelse er på baggrund af samme årsag som sidst.

Remondis ønsker ikke at udtale sig til TV 2 Lorry, da de hellere ønsker en direkte dialog med deres medarbejdere.

 

Anbefalet til dig