Apple kommer med advarsel: Opdater din iPhone nu!

Af: Thea Andersen

|

25/07/2023

Advarsler
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Opdateringen anbefales til alle brugere.

Mest læste i dag

Apple har netop frigivet iOS 16.6 sammen med en advarsel om at opdatere øjeblikkeligt.

Årsagen til denne hastende opdatering er, at iOS 16.6 retter hele 25 sikkerhedsfejl på iPhone, hvoraf to allerede bliver udnyttet af hackere. Blandt de fejl, der er blevet rettet i iOS 16.6, er der 11 i kernen af iPhone-operativsystemet og otte i WebKit, der er en browsermotor udviklet af Apple og brugt i Safari webbrowser.

Det skriver Forbes.

Apple kommer ikke med mange detaljer om, hvad der præcist er rettet i iOS 16.6.

Dette er for at give så mange iPhone-brugere som muligt mulighed for at opdatere, inden hackere kan få fat i oplysningerne. Men producenten af iPhone siger: "Denne opdatering indeholder vigtige fejlrettelser og sikkerhedsopdateringer og anbefales til alle brugere."

Foto: Skærmbillede / iPhone

iOS 16.6-opdateringen kommer kun to uger efter frigivelsen af iOS 16.5.1 (c), som er Apples anden "Rapid Security Response"-opdatering.

Sikkerhedsforskeren Sean Wright udtaler, at de fejl, der er blevet rettet i iOS 16.6, er "ret alvorlige sårbarheder." Derfor er det en god idé at opdatere til iOS 16.6 nu, hvis det er muligt.

Han siger, at der ikke er grund til panik, men "opdater så hurtigt som muligt."

Hvis du har 'Automatiske opdateringer' slået til, kan det tage lidt tid, før iOS 16.6 når din enhed. Det betyder, at du selv skal tjekke for opdateringen i dine 'Indstillinger' for at sikre optimal sikkerhed.

iOS 16.6-opdateringen er tilgængelig for iPhone 8 og nyere, iPad Pro (alle modeller), iPad Air 3. generation og nyere, iPad 5. generation og nyere samt iPad mini 5. generation og nyere. Apple har også frigivet iOS 15.7.8 og iPadOS 15.7.8 til ældre enhedsmodeller.

Gå ind i dine Indstillinger > Generelt > Softwareopdatering, og download og installer iOS 16.6 nu for at beskytte din iPhone.

Anbefalet til dig